Bildiriye imza atan profesör istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bildiriye imza atan profesör istifa etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye genelinde bin 128 akademisyen tarafından imzalanan ve devletin doğuda katliam yaptığını iddia eden bildiriye imzasını atan Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Çeliköz istifa etti.

Akademisyenlerin Türkiye genelinde imzaladığı ve doğuda terörle başarıyla mücadele eden devleti katliam yapmakla suçlayan bildiriye imza atan akademisyenler arasında yer alan Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Çeliköz görevinden istifa etti. 

4 yıldır profesör olan ve 2.5 yıldır Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Çeliköz’ün bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiriye imza atmasının ortaya çıkmasının ardından Çeliköz görevinden istifa etti. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, durumu Yüksek Öğretim Kurumu ile görüşmek üzere Ankara’ya gittiği öğrenildi. Öte yandan rektörlük hukuk müşavirliği tarafından bildiriyi imzalaması nedeniyle Çeliköz hakkında soruşturma başlattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bildiriye imza atan akademisyenlere tepki göstermiş, "Bu devletin ekmeğini yiyip de bu ülkeye ihanet eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır” demişti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...