Anayasa Mahkemesi Baransu kararını verdi

Anayasa Mahkemesi Baransu kararını verdi

GÜNDEM Haberleri

AYM, Baransu'nun cezaevinde maruz kaldığı şartlarla ilgili başvurusunu, hukuki yollar tüketilmediğinden dolayı kabul edilemez buldu.

Anayasa Mahkemesi (AYM), gazeteci Mehmet Baransu'nun cezaevinde maruz kaldığı şartlarla ilgili başvurusunu, hukuki yollar tüketilmediğinden dolayı kabul edilemez olduğuna hükmetti.
AYM'ye 14 Mayıs'ta yaptığı kişisel başvurusunda, Metris ve Silivri ceza infaz kurumlarında tutukluluk süresince tecrit edilerek tek kişilik bir odada tutulduğu ve bazı imkanlardan yoksun bırakılmak suretiyle işkence ve kötü muamele gördüğü iddiasında bulundu. AYM, yaptığı incelemeler sonucu, başvuruya konu olay ve şikayetler dikkate alındığında, Baransu'nun iddiasının aksine hukuki başvuru yollarının ulaşılabilir, başvurucunun şikayetleri açısından telafi imkanına sahip ve bir çözüm sağlayabilecek nitelikle olduğunu belirtti.
AYM aldığı kararda, Baransu'nun, şikayetlerini, varsa bu konudaki kanıtlarını öncelikle süresinde yetkili idari ve yargısal mercilere iletmeden, hak ihlali iddialarını öncelikle bu makamların değerlendirmesini ve çözüme kavuşturmasını beklemeden doğrudan AYM'ye bireysel başvuruda bulunduğunu kaydetti.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, AYM, Baransu'nun kişisel başvurusunun, hukuki yollar tüketilmediğinden dolayı kabul edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...