Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaralanan 'özel harekatçı' eve dönmeyi kabul etmedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yaralanan 'özel harekatçı' eve dönmeyi kabul etmedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavisinin ardından rapor verilen özel harekat polisi, evine gitmeyi kabul etmedi ve operasyon bölgesine döndü.

Şırnak İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor. TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonlarda çok sayıda kahramanlık hikayesi de yaşanıyor.

Bunlardan birinin başrolünde ise bir özel harekat polisi yer alıyor. Söz konusu polis Yeni Mahallede teröristlerin bulunduğu eve yönelik düzenlenen operasyon sırasında örgüt üyelerinin attığı el bombası ile boynundan yaralandı.

Arkadaşları tarafından hemen İdil Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurunun boynuna isabet eden şarapnel parçası, riskli olması nedeniyle çıkarılmadı. Bunun kendisine zarar vermeyeceği belirtilen ve tedavisinin ardından rapor verilerek eve gönderilmek istenen özel harekat polisi evine dönmek istemedi.

Taburcu edilen polis, yeniden operasyon bölgesinde görev aldı.

"Şarapnel parçası hala boynumda"

Yaralandığını ailesine söylemediği için adının açıklanmasını istemeyen özel hareket polisi, "İki günü istirahat şeklinde geçirdim. Şarapnel parçası hala boynumda ama şu anda sağlık açısından bir sıkıntım yok" dedi.

"İnşallah kabul edilirse Hak yolunda gidiyoruz"

"Yaralandığınız için eve mi döneceksiniz?" sorusuna "Hayır, burada göreve devam" yanıtını veren polis, operasyonu bırakıp evine dönmeyi düşünmediğini yineledi.

Güvenlik güçlerinin evine dönmek gibi bir düşüncesi olmadığını vurgulayan kahraman polis, "Buradaki arkadaşlarımızın birçoğuyla burada yaşananları 'Hak ve batılın savaşı' olarak düşündük. İnşallah kabul edilirse Hak yolunda gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Milyonluk dua ordusundan güç alıyoruz"

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar kapsamında 5 aydır bölgede görev yaptığını kaydeden özel harekat polisi, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve polislerin mücadelesinden ziyade arkamızda milyonlarca dua ordusu var. Biz onlardan güç alarak, onların sayesinde buralara geliyoruz. Onların duaları olmasa herhalde hayatta zor kalırdık" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...