'Derik teröristlerden temizlendi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Derik teröristlerden temizlendi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Derik Kaymakamı Safitürk, güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları sonucunda Derik'in 8 günlük bir süreçte teröristlerden temizlendiğini söyledi.

Mardin'in Derik ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine yapılan saldırı ile vatandaşların araçlarının gasp edilmesi üzerine 19-26 Şubat'ta tarihinde gerçekleştirilen operasyonların ardından terör örgütü mensuplarının ilçeye verdiği zarar gün yüzüne çıktı. İçişleri Bakanlığı izni ve koordinesinde ilçeye gelen basın mensupları, bölücü terör örgütü mensuplarının ilçeye verdiği hasarı görüntüledi.

Bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarının kırılmak suretiyle adeta "tünel" haline dönüştürüldüğü ilçede teröristlerin Derik Belediyesi'ne ait üzerinde iş makinesi kullanıldığı, çok sayıda aracın sokak başlarına konularak barikat yapıldığı ya da yakıldığı görüldü.

"Teröristlerden temizlendi"

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin 8 günde güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları neticesinde teröristlerden temizlendiğini söyledi.

Çalışmalarda 17 barikatın kaldırıldığı, 7 çukurun kapatıldığını bildiren Safitürk, cadde ve sokakların yanı sıra barikatlara yerleştirilen tonlarca ağırlıktaki 17 el yapımı patlayıcı düzeneğinin imha edildiğini belirtti.

"Terör örgütü halkı cezalandırmak istercesine eylemde bulundu"

Teröristlerin ilçede daha önce de benzer eylemler yapmaya çalıştığını ancak halktan yeteri desteği bulamadığını dile getiren Safitürk, şöyle dedi:

"Bu eylemin bir benzeri 25 Kasım'da yine yapılmıştı ancak örgüt halktan istediği desteği bulamamıştı. Bu eyleminde kendisine destek vermeyen halkı cezalandırmak istercesine eylemde bulundular. Bomba düzenekleri vatandaşların evlerinin yakınına konuldu, evlerinin iç duvarları kırılarak tünel olarak kullanıldı. Dükkanlar yağmalandı ve bombaların infilakında da maalesef vatandaşların evleri zarar gördü."

Belediyeye ait iş makinasının teröristlerce kullanılması

Derik halkının terörle anılmak istemediğini dile getiren Kaymakam Safitürk, şunları kaydetti:

"Sokağına çukur kazılmasını ya da barikat kurulmasını istemiyor. Derik halkı, yerel yönetimlere Türkiye Cumhuriyeti tarafından tahsis edilen iş makinasının ve bütçenin alt yapısında kullanılmasını istiyor. Belediye imkanlarıyla teröristlerin sokaklarda çukur kazmasını istemiyor. Derik halkı bu mesajı vermiş oldu."

Safitürk ayrıca, operasyonlarda 14 uzun namlulu silah, 2 roketatar, 48 roket mühimmatı, 16 bine yakın mermi ele geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...