Gaziantep’te PKK operasyonuna 18 tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Gaziantep’te PKK operasyonuna 18 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Gaziantep ve Van’da terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden aralarında YDG-H Gaziantep sorumlusunun da bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması içerisinde yer alarak, örgüte eleman temin eden, izinsiz gösterileri organize ederek katılan, kamu kurumlarına molotof ve el yapımı patlayıcı saldırıları yapan, sosyal medya hesaplarında terör örgütünün propagandasını yapıp Cumhurbaşkanı ve güvenlik güçlerine hakaret eden kişilere yönelik çalışma başlattı. Polisin, uzun süren çalışması ardından kimlik ve adresleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için savcılık kararıyla geçen cuma günü Gaziantep ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 
 
Kentte yasa dışı gösteriler yaparak güvenlik güçlerine silahlı saldırı yapacağı da belirlenen şüphelilere yönelik polisin çok sayıda adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda; 1 Kalaşnikof, 5 tabanca, 2 av tüfeği, çok sayıda mermi, 3 bilgisayar, hafıza kartları, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Polisin gözaltına aldığı 20 şüpheli sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2’si adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, aralarında YDG-H Gaziantep sorumlusunun da bulunduğu 18 kişi ise tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...