Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunceli'de 'drone' kullanımı yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tunceli'de 'drone' kullanımı yasaklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Tunceli Valiliği, kent merkezi ve bağlı ilçelerdeki bazı alanlarda "drone" kullanımının yasaklandığını açıkladı.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, gelişen teknoloji ile kolayca temin edilen insansız hava araçlarının kullanımının sıklaştığı hatırlatıldı.

Kolayca temin edilen insansız hava araçlarının askeri ve sivil hava alanlarında uçuşları tehlikeye düşürebileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda birçok terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, barındıkları yerlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde, silah, mühimmat ve drone ele geçirilmiş, terör örgütlerinin insansız hava araçlarını bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanabilmek amacıyla bulundurdukları anlaşılmıştır. Bu kapsamda, kamu güvenliğinin tam ve etkin olarak sağlanabilmesi amacıyla, valilik ve kaymakamlıklar, MİT, emniyet birimleri ve askeri birimler dışındaki kişi ve kurumlar tarafından her ne suretle olursa olsun ikinci bir emre kadar drone kullanımı yasaklanmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...