Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu: Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu: Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bakan Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözlere ilişkin "Mağdur edebiyatı oluşturmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, partisinin bugünkü grup toplantısında Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı cümlenin, Türk siyasi hayatına AK Parti’li bir bakan tarafından kazandırıldığını söyledi.

Cümlenin kendisine ait olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Rıza Sarraf için söylenmiş. ‘Kimse sana bir şey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil" dedi.
"Kadın-erkek diye ayırmak gaf"

Kılıçdaroğlu, bu cümleyi kadın-erkek diye ayırmanın da başlı başına bir gaf olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği, cinsiyeti önemli değildir. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları.

Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım. Kullandığı ifadeyi biliyor mu acaba kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? Çocuklara tecavüz edilecek, ‘Bir sefer oldu diye olayın üzerine mi gidilir’ gibi bir cümle kullanıyor. Kendisi bu cümleyi kullanırken, sıkıldı, utandı mı acaba? O cümleyi kullandı diye Davutoğlu bir laf söyledi mi acaba? Kendi bakanları bir şey söyledi mi acaba?

O çocuklara yazık günah değil mi o çocukların annesi, babası var. O çocuklar bizim geleceğimiz, umudumuz. O vakıf yurt açma yetkisine sahip mi değil mi? Bakan önce bunun cevabını versin. Ben soruyorum, bana cevap vermiyorlar. Ama burada koşa koşa cevap veriyorlar. Mağdur edebiyatı oluşturmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Sarraf’a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyorlar."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...