100 bin Suriyeli daha yola çıktı

Düzenleyen:
100 bin Suriyeli daha yola çıktı

GÜNDEM Haberleri

Çatışmaların yeniden başladığı Suriye'de binlerce kişi yine evlerini terk edip başka bölgelere ve Türkiye sınırına doğru akın etti. Yaklaşık 100 bin Suriyelinin ise Türkiye sınır kapısına dayandığı bildirildi.

Almanya’nın başşehri Berlin’de açıklamalarda bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, gelen kişilerin DAEŞ ve Kürtler tarafından kontrol edilen bölge ile Türkiye sınırı arasında olduğunu belirtti. Katliamdan kaçan kişilerin Türkiye'ye alınmasını isteyen Sınır Tanımayan Doktorlar, Ankara’ya “mültecilere kapılarınızı açın” çağrısında bulundu. Türkiye, bir yıldan beri sadece ağır yaralı Suriyeliler ile özel izinli insani yardım için çalışan kişileri kabul ediyor. Sınıra gelen Suriyeliler arasında, DAEŞ tarafından mülteci kampları basılan yaklaşık 35 bin kişi de bulunuyor. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, Türkiye sınırındaki Halep kentinin Azez kasabasına gelen Suriyelilerin sayısının 100 bini aştığını bildirdi. Bölgede aktif olarak çalışarak sağlık hizmetleri sunan örgüt, AB’nin mülteci politikasını da eleştirdi. AB’nin Türkiye sınırında sıkışıp kalan Suriyelilerin güvenliği yerine Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye geri kabulüne yoğunlaşması da 'kabul edilemez' olarak nitelendirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...