Kızıltepe'de enerji kesintisi protestosu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kızıltepe'de enerji kesintisi protestosu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir grup çiftçi, elektriğin uzun süredir kesik olduğu iddiasıyla Kızıltepe-Viranşehir karayolunda eylem yaptı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde elektriğin uzun süredir kesik olduğunu öne süren bir grup çiftçi, Kızıltepe-Viranşehir karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi kavşağında toplanan grup, uzun süredir enerji kesintisi yaşandığını iddia ederek, karayolunu taş, lastik ve araçlarla ulaşıma kapattı. Eylem nedeniyle yolda uzun kuyruklar oluştu. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, çiftçileri alandan uzaklaşmaları konusunda uyardı. Grup adına konuşan Musa Tezdönen, ekinlerinin kurumak üzere olduğunu, elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Tezdönen, "Çiftçinin kazanacağı 20 bin liradır. DEDAŞ, onu da almak istiyor. 500 dönüm tarla eken adam şu anda sadece 15 bin lira kazanıyor. Bu 15 bin lirayı DEDAŞ alırsa bu halk ne yapacak? Demokratik haklarımızı kullanacağız. Her türlü hakkımızı elde edene kadar mücadelemiz devam edecek. Kesinlikle geri adım atmayacağız. Biz haklıyız." diye konuştu.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Kızıltepe'de enerji kesintisi protestosu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...