Dokunmanın ucu açık olmayacak

Düzenleyen:
Dokunmanın ucu açık olmayacak

GÜNDEM Haberleri

AK Partili hukukçular, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması durumunda, bunun yeni bir seçim olana kadar geçerli olacağını dile getiriyor.

Yücel  KAYAOĞLU ANKARA

TBMM Anayasa Komisyonunda yarın görüşülecek milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin Anayasa değişikliği ile ilgili ‘dokunmanın süresi’ tartışması yapılıyor. AK Parti’nin hukukçu kurmayları değişiklik teklifinin, Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri öncesi bir araya geldi. Bazı savcılar ve hukukçulardan gelen teklif metninde ‘muğlak’ ifadeler bulunduğuna dair taleplerinin ele alındığı toplantıda, özellikle kaldırılacak dokunulmazlıkların geçerlilik süresi masaya yatırıldı. AK Parti kurmayları, “Bir milletvekillinin kaldırılan dokunulmazlığı, dava dosyası bitene kadar devam etmeyecek. Yani, 2019’da  seçim olduğunda ve o milletvekilinin yeniden seçilmesi durumunda, o dava ile ilgili dokunulmazlığı yeniden kazanacak. Bir milletvekilinin kaldırılan dokunulmazlığı ancak bu dönem sonuna kadar geçerli olacak. Ucu açık bir uygulama olmayacak” görüşünü dile getirdi. AK Parti’nin hukukçuları bu konudaki kafa karışıklığını gidermek için, teklifle ilgili Anayasa Komisyonu raporunda açıklayıcı bilgilere yer verileceğini kaydetti.
TEK 15 GÜNLÜK SÜRE
AK Parti’nin teklifindeki bir başka tartışma konusu ise, Anayasa değişikliği gerçekleştikten sonra ’15 günlük süre içinde dokunulmazlık dosyalarının ilgili mercilere iletilmesine’ ilişkin ifade oldu. AK Parti bu konuda da kafa karışıklığını giderecek adım atacak. AK Parti kurmayları, “Burada bahsedilen tek bir 15 günlük süre. Yani Anayasa değişikliği yürürlüğe girdikten sonra, 15 gün içinde dosyalar savcılıklara gönderilecek. Ama bir muğlaklık varsa da; bunu değişiklikle ilgili teklifin raporuna açıklayıcı bilgi koyarız” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...