Meclis’te hendek kafasıyla siyaset

Düzenleyen:
Meclis’te hendek  kafasıyla siyaset

GÜNDEM Haberleri

PKK’ya vurulan darbelerden iyice bunalan HDP’li vekiller, TBMM’de provokasyonu artırınca yumruklar konuşmaya başladı. Yüksek gerilimde hakaretler de havada uçuştu

TBMM Bürosu ANKARA
Güvenlik güçlerinin Güneydoğu’da yürüttüğü başarılı terörle mücadele operasyonları sebebiyle TBMM Genel Kurulu’nda hemen hemen her gün HDP’lilerin neden olduğu gerginlik önceki gün ve dün yumruklu, küfürlü kavgaya dönüştü. TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece ilk gerginlik CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a laiklik ilkesi ile ilgili açıklamaları ve “DAEŞ kafalı” demesi nedeniyle çıktı. Meclis tutanaklarına da geçen kavga sırasında AK Partili milletvekilleri de Özcan’a, “Hayatınız teröre destekle geçti be! Bütün problemlerin altında siz varsınız! Yazıklar olsun!  Sensin DAEŞ kafası. Senden iyi eşek mi var! Hiç utanma, sıkılma yok mu? Bütün teröristlerin altındasınız be, bütün yaşanan pislikler sizin altınızda… Ahlaksız. Yazıklar olsun!” sözleri ile cevap verdi. Özcan’a bu hakareti nedeniyle Meclis’ten 3 birleşim çıkarma cezası verildi.
HDP’Lİ VEKİL BARDAĞI TAŞIRDI
İkinci kavga ise HDP’liler ile AK Partililer arasında yaşandı. Şırnak Cizre’deki operasyonlar sırasında bodrumda sıkışan teröristler için günlerce “kendini siper ettikten” sonra Meclis’e gelen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun konuşması bardağı taşıran damla oldu. Encu’nun “Kolluk kuvvetleri tarafından katledilen tüm sivilleri, tüm çocukları burada anıyorum” sözleri AK Partilileri çileden çıkardı. Encu’nun suçlamalarına daha fazla dayanamayan AK Partili milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak, “Sen terörist misin? Bunların hesabını vereceksin. Katilsin sen. Aşağılık seni, eli kanlı teröristlerin savunucusu. Dağdan indin sen. Senin hapishanede olman gerekiyor” diye bağırdı. Encu’nun  “Beni terörist olmakla itham edenler teröristin en âlâsısınız” şeklindeki sözlerinden sonra ise ortalık karıştı. AK Parti milletvekilleri bu kez kürsüye doğru yürüdü ve HDP’liler ile aralarında yumruklu bir kavga yaşandı. AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan, Encu’nun oturduğu sıraya kadar gelerek, üzerine yürümeye çalışırken, bunu engellemek isteyen HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve bazı HDP’li kadın milletvekilleri arada kaldı. Yaşanan bu kavga nedeniyle gerginliğin daha fazla tırmanmaması için Meclis Genel Kurul’u pazartesi gününe kadar tatil edildi.  
KOMİSYON DA KARIŞTI
Öteyandan, TBMM Anayasa Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ihtiva eden Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandı. Komisyonda milletvekillerinin ve basının yoğun ilgisi sebebiyle oturacak yer kalmayınca HDP’li milletvekilleri olay çıkardı. HDP’den 30 civarındaki milletvekillinin bulunduğu komisyon toplantısı sırasında  bazı milletvekillerinin birbirlerine su ve ellerindeki dosyaları fırlattıkları görüldü. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...