Hani Türkiye güvensizdi?

Düzenleyen:
Hani Türkiye güvensizdi?

GÜNDEM Haberleri

Vatandaşlarına terörü sebep göstererek, 'Türkiye'deki bazı şehirlere gitmeyin' ikazlarında bulunan ABD'li diplomatlar Güneydoğuda âdeta tura çıktı.

Ülkenin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, dün Şırnak'ın Cizre ilçesindeydi. Yanına 2. Konsolos James Michael Saxton-Ruiz'i de alan Konsolos Specht, geniş emniyet tedbirleri altında HDP'li Belediye Başkanı Kadir Kunur'u ziyaret etti. Specht, ardından terör örgütünün propagandasını yaptığı için görevinden uzaklaştırılan eski Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'le görüştü. Specht, burada yaptığı konuşmada, daha önce hiç Cizre'yi ziyaret etme fırsatı bulamadığını ifade ederek, "Buraya gelmişken belediye başkanıyla da görüşmenin önemli olduğunu biliyorum. Bize gösterdikleri konukseverlikten dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Konsolos görüşmelerini basına kapalı olarak yaptı.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD'yi ziyaret eden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'la birlikte görevi bırakacağı iddia edildi. İki Eş Başkan'ın ABD'yle ilişkilerinin problemli olduğu, yerlerine daha 'yakın’ isimlerin getirileceği öne sürüldü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...