PKK'ya ağır darbe! 12 terörist öldürüldü, 11 terörist de...

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'ya ağır darbe! 12 terörist öldürüldü, 11 terörist de...

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin, Şırnak ve Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 12 terörist etkisiz hale getirildi, Hakkari'de 11 terörist yakalandı

Mardin, Şırnak ve Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 12 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda, 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir el telsizi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 500 kilogram amonyum nitrat, 150 kilogram mazot ve 40 mutfak tüpü ele geçirildi. 20 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 800'e ulaştı. Operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 347 oldu.
Şırnak'ta devam eden operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 321 oldu. Şırnak'ta 8 el yapımı patlayıcı, Uludere ilçesinde ise terör örgütü mensuplarınca karayoluna yerleştirilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.
Silopi'de gerçekleştirilen operasyonda da 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 15 şarjör ve 419 fişek, 6 el bombası, bir tabanca, bu silaha ait 2 şarjör ve 30 fişek, 30 M-16 fişeği, bir gece görüş dürbünü ve bir keskin nişancı silah dürbünü ele geçirildi.
Tunceli'de etkisiz hale getirilen 2 teröristle bir kalaşnikof piyade tüfeği, altı şarjör ve 161 fişek, bir biksi makineli tüfek ve bu silaha ait 43 fişek, bir tabanca, şarjörü ve sekiz fişeği, 2 el bombası ile örgütsel doküman ele geçirildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonda ise 11 bölücü terör örgütü mensubu yakalandı.
Bingöl'de teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir sığınak içinde, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 15 mutfak tüpü ile muhtelif örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...