Şehit ova!

Düzenleyen:
Şehit ova!

GÜNDEM Haberleri

Son 10 ayda yitirdiğimiz 420 asker ve polisimizin 8’de biri Adana ve Osmaniye’den…

Doğu ve Güneydoğu’yu yeniden kana bulamaya başlayan PKK’yla mücadelenin başladığı temmuz ayından bu yana en çok şehidi veren bölge Çukurova oldu. Bugüne kadar şehit olan 420 güvenlik görevlisinin 36’sı Adana’dan, 20’si Osmaniye’den. Adana Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikten sorumlu askerler, vatan için canlarını feda eden silah arkadaşlarının kabirlerinin daha düzenli olması için gece-gündüz emek harcıyor. Bu arada Mardin Nusaybin’de bombalı saldırı sonucu şehadet şerbetini içen Uzman Çavuş Ferhat Aktaş memleketi Adana’nın Feke ilçesinde ebediyete uğurlandı. Şehit için düzenlenen törende anne Elif Aktaş, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, “10 gün önce gelip helallik istedi. Eve bayrak astı ve gitti. 2 gün önce de telefonla anneler günümü kutladı. ‘Canım annem, iki günlüğüne göreve gidiyoruz seni arayamam’ dedi. Bana anneler günü hediyesi alacaktı, oğlumun şehitlik haberi benim anneler günü hediyem oldu” diye konuştu. Şehit Aktaş’ın nâşı, binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından babasının kabrinin yanında toprağa verildi. Yine Nusaybin şehitlerinden Uzman Çavuş Mehmet Kılınç, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde uğurlandı. Kederli baba Teyyar Kılınç, “Vatan sağ olsun. Gerekirse oğlumun yerine ben askere giderim” dedi. Şehidin 6 aylık hamile eşi Ceyda Kılınç ise merasim esnasında rahatsızlandı. Öte yandan Nusaybin’deki operasyonlar sırasında keskin nişancı tüfeğiyle vurulan Uzman Çavuş Engin Şahin kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Evli ve 3 çocuk babası şehit, memleketi Edirne’de defnedilecek. 

 

Bordo bereli, kayalıktan düştü yüreğimiz parçalandı 

Tüm Türkiye, Nusaybin şehitlerinin acısını yaşarken bir üzücü haber daha Hatay’dan geldi. Dörtyol ilçesindeki Amanos Dağları’nda teröre karşı gece yarısı yürütülen arazi arama tarama faaliyeti sırasında kayalıklardan düşen bordo bereli Jandarma Yüzbaşı Rıza Fırat (31) kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayan Fırat’ın Adıyaman’daki ailesi gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan Fırat’ın anne ve babasına sağlık ekipleri müdahale etti. Bekâr olan şehit Fırat’ın 4 kardeşinin bulunduğu ve ailesinin en küçük çocuğu olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi, Hatay’da basına kapalı yapılan merasimin ardından, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında memleketi Adıyaman’da toprağa verildi. Şehidin baba ocağını ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva, duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve her konuda Türkiye’nin yanında olduklarını söyledi. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...