Meteoroloji'den 'dolu' uyarısı

Düzenleyen:
Meteoroloji'den 'dolu' uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışla birlikte meydana gelebilecek yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olmasının beklendiği belirtilerek, şöyle denildi: "Doğu Anadolu Bölgesinin kuzeydoğu kesimlerinde (Erzurum’un doğusu, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde) gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar da beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için dolu  ile kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5 ilde  bugünden itibaren yarın öğle saatlerine kadar havanın parçalı ve çok bulutlu,  aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçeceği belirtildi.Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği aktarılan  açıklamada, gök gürültülü yağış sırasında oluşması muhtemel bölgesel dolu ve  rüzgarın yer yer güneyli yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana  gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların  ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

(VATAN)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...