Kurultayda tarih düğümü

Düzenleyen:
Kurultayda tarih düğümü

GÜNDEM Haberleri

MHP lideri Devlet Bahçeli kurultay tarihi için ‘10 Temmuz’ dedi, Çağrı Heyeti ise kongre tarihini 19 Haziran’a çekti.

DAMLA PEKER

Olağanüstü kurultay tartışmasında, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin verdiği onama kararının ardından yeni bir döneme giren MHP’de bu defa ‘kurultayı kim yapacak’ tartışmaları başlamıştı. MHP Genel Merkezi’nde yapılan istişare toplantıları sonrasında Genel Başkan Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay için 10 Temmuz tarihini açıklamıştı. Parti içi muhalefet, asıl yetkilinin çağrı heyeti olduğunu işaret eden açıklamalarının ardından gözler heyetin belirleyeceği tarihe çevrilmişti.
İLETİŞİME AÇIĞIZ
 Hukukçularla kongre tarihi konusunda istişare eden Çağrı Heyeti ise dün genel merkezden farklı bir kurultay tarihi belirledi. Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzalı açıklamada, şöyle denildi: “Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00’da Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizle tüm iletişim kanallarımız açık olacaktır.”
‘19 HAZİRAN’I TANIMIYORUZ’
 Heyete cevap Devlet Bahçeli’nin kurmayları ile istişaresi sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi. Yalçın, dün iki açıklama yaparak “19 Haziran’ı tanımıyoruz. MHP kurultayı 10 Temmuz’da” dedi. Yalçın, MYK sonrası ise şunları söyledi: ‘’MYK’da 10 Temmuz’da olağanüstü kongreye gitme kararı onaylandı. Kaos istenmiyorsa MHP’nin bu samimi kararına herkesin uyması gerekir. MHP Genel Başkanı başta olmak üzere MHP mensupları 19’unda yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacaklardır. Genel Merkezin almış olduğu karar, yargının hükmünü de gerçekleştiriyor. Onun daha ötesine geçiyor, seçimli bir genel başkanlık yarışını da müsait hale getiriyor. Bütün bu açılımlar yapılmışken tekrar başka bir tarih aramanın farklı bir kasta hizmet ettiği kanaatindeyiz. Onun için genel merkezin kararı kesindir, kongre tarihimiz bellidir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...