Türkiye'ye gelip gülücükler saçan Merkel, herkesi kandırdı mı?

Düzenleyen:
Türkiye'ye gelip gülücükler saçan Merkel, herkesi kandırdı mı?

GÜNDEM Haberleri

Almanya Federal Meclisi, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren karar tasarısını onayladı. Şimdi herkes Merkel'in Türk hükümet yetkililerine yönelik tavrını tartışıyor.

Almanya'da Federal Meclisi, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı onayladı. Türkiye'nin sert tepki gösterdiği tasarının oylandığı oturuma Almanya Başbakanı Angela Merkel katılmadı. Sembolik anlam taşıyan karar tasarısı, bir ret ve bir çekimser oyla kabul edildi.

TÜRKİYE'Yİ YOL GEÇEN HANINA ÇEVİRMİŞTİ

Ahmet Davutoğlu hükümeti döneminde Türkiye'yi yol geçen hanına çeviren ve neredeyse ayda 4 kez ziyarette bulunan Almanya Başbakanı Angele Merkel tasarı oylamasına katılmadı, ancak prova niteliğindeki oylamada kabul oyu kullandığı ortaya çıktı.

1 HAFTA ÖNCE TÜRKİYE'DEYDİ

Angela Merkel son olarak Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak için geldiği Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

MERKEL'İN SAHTE GÜLÜCÜKLERİ

Her ziyaretinde Türkiye ile arayı iyi tutmaya çalıştığını belirten ve Türk hükümet yetkilileri ile samimi pozlar veren Merkel'in sözde soykırım yasa tasarısına kapalı kapılar ardından destek vermesi "yaşananların hepsi bir oyun muydu?" sorularını akıllara getirdi.

Türkiye'ye gelip gülücükler saçan Merkel, herkesi kandırdı mı?

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Alman Parlamentosu'nda görüşülen 1915 Olayları'na ilişkin tasarısıyla ilgili "Almanya sağduyulu bir yaklaşım sergilemeli" demişti.

Uganda seyahati öncesi yaptığı açıklamada Erdoğan konuşmayı basına şöyle aktarmıştı: "Başbakan Şansölye Merkel ile bir görüşme yaptık. 1-2 saat önce ben de kendisi ile bir görüşme yaptım. Kendileri elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz gibi ifadeler kullanıyorlar. Biz önce şuna inanacağız, bizim sözde ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Biz bu konuda rahatız. Bize bu konuda böyle bir yaklaşım gösterenler, Almanya 3 milyon Türk'ün yaşadığı bir ülke, böyle bir oyuna gelecek olursa bu iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik, askeri, bütün bunları zedeler. Öyle düşünüyorum ki bütün bunlar değerlendirilecektir. Çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam. Çıkınca içinde neler var, gerek hükümetimiz, gerek biz bunun değerlendirmesini yaparız. Bunun uluslararası hukukta hiçbir bağlayıcılığı yoktur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...