Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YAŞ istikrar dedi

Düzenleyen:
YAŞ istikrar dedi

GÜNDEM Haberleri

1. Ordu Komutanı Ümit Dündar Genelkurmay 2. Başkanı oldu. Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ise Jandarma Genel Komutanlığına getirildi.

Buket Güven ANKARA
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ile TSK’nın komuta kademesinde büyük oranda değişikliğe gidilmedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yerini korurken, Genelkurmay 2’inci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Jandarma Genel Komutanlığı’na getirildi. Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkan Vekili olan 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da Genelkurmay 2’inci Başkanı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından kamuoyuna açıklandı. Açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptı. Toplam 5 saat süren toplantının açıklaması gece saatlerinde gerçekleştirildi. Kalın komuta kademesini şöyle açıkladı: 
YAŞ istikrar dedi

TSK’NIN KOMUTA KADEMESİ
¥ Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ¥ Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ¥ Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ¥ Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ¥ Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ¥ Genelkurmay 2’inci Başkanı Ümit Dündar ¥ Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ¥ Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ¥ İkinci Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel ¥ Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ¥ Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ¥ EDOK Orgeneral Tahir Bekiroğlu ¥ Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz 
YAŞ KARARLARINDA SÜRPRİZ YOK
YAŞ kararlarında önemli bir sürpriz yaşanmadı. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanları aynı kaldı. Jandarma’ya geçmesi öngörülen Genelkurmay 2’inci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler beklendiği gibi Jandarma Genel Komutanı oldu. Güler’in yerine de darbe sırasında Genelkurmay Başkan Vekili olarak atanan Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar getirildi. 
BİRİNCİ ORDU’YA MUSA AVSEVER
15 Temmuz darbe girişimi sırasında 2. Kolordu Komutanlığı görevini yürüten ve “Milletimizin yanındayız. Bu belayı hep birlikte defedeceğiz. Kolordumuz milletimizin yanında görevinin başındadır” diyen Korgeneral Musa Avsever de terfi ettirilerek Orgeneral Dündar’dan boşalan 1’inci Ordu Komutanlığı’na getirildi. 
GALİP MENDİ EMEKLİ
15 Temmuz’da TSK’daki FETÖ’cü çetenin darbe girişimi sürecinde kalp krizi geçirdiği söylenen ve GATA’da tedaviye alınan Jandarma Genel komutanı Orgeneral Galip Mendi emekliye ayrıldı. 
ŞANVER’İN YERİNE KÜÇÜKAKYÜZ
Darbe girişimi sırasında çok sayıda general Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğününe katılmıştı. YAŞ kararları ile Şanver’in yerine Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan               Küçükakyüz getirildi 
HARP AKADEMİLERİNDEN EDOK’A
Şura’nın hemen öncesinde istifa ettiğini açıklayan EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu’nun yerine de Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu da terfi ettirilerek EDOK Komutanlığı’na getirildi. 
DERE GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ! 
Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24 kanalına verdiği mülakatta MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın görev başında olduğunu ifade ederek, “Dereyi geçerken, at değiştirilmez. Şuanda biz böyle bir sürecin içerisindeyiz ve bu bir sürecin içerisinde de şuanda arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” demişti. YAŞ kararlarına bakıldığında TSK’nın komuta kademesinde önemli değişikliğe gidilmediği görüldü. 

“İKİNCİ KURTULUŞ ZAFERİ”

Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Türkiye, 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır. Milletimiz, iradesini hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiştir. Milyonlarca insanımız, gözünü kırpmadan şehadete koşarken bu yüce millet milli mücadeledeki istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...