TSK'dan terör örgütü DAEŞ'e operasyon

TSK'dan terör örgütü DAEŞ'e operasyon

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı.

Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor. TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor. DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor. Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor. Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

İŞTE DAKİKA  DAKİKA CERABLUS HAREKATI

04:00 sıralarında askeri harekat kapsamında ilk olarak  TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı.
04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı.
05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen  toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı.
06:08'de ilk hava harekatı gerçekleştirildi.
06:10'da Türk F-16'ları bir kez daha hava harekatı düzenlendi.
06:30'da da hava harekatlarının yapıldığı belirtildi.
07.25'de Askeri harekat nedeniyle Gaziantep'te bazı bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi.
07.48: DHA'ya göre tanklar sınıra geldi.
07.50: Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğunun teyit edildiğini bildirdi.
08.07: Reuters'ın haberine göre sınırdaki Türk tankları da atışa başladı. 

TSK'dan terör örgütü DAEŞ'e operasyon

SAVAŞ UÇAKLARI DAEŞ HEDEFLERİNİ VURUYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentinin Cerablus ve Keklice bölgelerindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombalamaya başladı. Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı. Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.

HASSAS GÜDÜMLÜ FÜZE KULLANILIYOR

Sivil kaybının yaşanmaması için hassas güdümlü füzeler kullanılıyor. Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor. TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.Operasyonla yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

TSK'dan terör örgütü DAEŞ'e operasyon

"ÖZEL KUVVET UNSURLARI SURİYE'DE"

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyon sürerken askeri kaynaklar Özel Kuvvetler unsurlarının sınırı geçtiğini belirtti. Özel Kuvvetler unsurlarının olası bir kara harekatına zemin hazırlamak ve hava kuvvetlerine hedef belirlemede yardımcı olacağı ifade ediliyor. Yanı sıra operasyona ilişkin askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, "Amaç hudut güvenliği ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak. Henüz kara harekatı başlamış değil" denildi. Operasyonda Türk F16'larının etkin katılımı gözlenirken, 64 DAEŞ hedefine obüsler ile 200'den fazla saldırı düzenlendiği belirtildi.

ÖSO VE DAEŞ ÇATIŞIYOR

Cerablus'un batısından da Türkmenlerin ağırlıkta olduğu Özgür Suriye Ordusu mensupları ilçeye doğru ilerlemeye başladı. Zaman zaman terör örgütü DAEŞ ile ÖSO mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

OPERASYONLA İLGİLİ RUSYA'YA BİLGİ VERİLDİ

Türk yetkililer operasyonla ilgili Rusya'ya bilgi verildiğini belirtti.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır. DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor. Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor."

TSK'dan terör örgütü DAEŞ'e operasyon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...