434 albay 2 yıl daha görev başında

Düzenleyen:
434 albay 2 yıl daha görev başında

GÜNDEM Haberleri

Subaylar için öngörülen toplam hizmet süresi 28 yıla indirildi. 586 albay emekliye sevk edilirken, 434 albayın hizmet süresi 2 yıl uzatıldı.

Buket Güven ANKARA
arbe girişimi sebebiyle Temmuz’a çekilen YAŞ’tan 26 gün sonra Şura yeni yapısı ile Çankaya Köşkü’nde ilk kez toplandı. Eski yapısı ile bakan olarak sadece Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı toplantıda artık 8 sivil bakan daha yer almış oldu. Son düzenleme ile birlikte YAŞ’ta 9 bakana karşılık Genelkurmay Başkanı ve 3 kuvvet komutanı olmak üzere 4 askeri yetkili katıldı.
Toplantıda FETÖ’nun ordudaki kadrolaşmasının kökten temizlenmesi maksadıyla bir dizi karar alındı. 586 albay emekliye sevk edilirken, 434 albayın hizmet süresi 2 yıl uzatıldı. TSK’nın yeniden yapılanmasıyla ilgili konular da toplantıda kapsamlı olarak ele alındı. Birinci YAŞ toplantısının yapılacağı 28 Temmuz’un bir gün öncesinde gece çıkarılan kanun hükmünde kararname ile 149 general-amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay TSK’dan ihraç edilmiş, bu personelin rütbeleri sökülmüştü.
YAŞ üyeleri, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek toplantı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ heyeti, burada komutanlar tarafından karşılandı. YAŞ heyeti daha sonra üzerinde “YAŞ üyeleri” yazan çelenkle Aslanlı Yol’dan yürüdü. Başbakan Yıldırım’ın, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.
Toplam 1 saat 20 dakika süren toplantının ardından YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın onayına sunuldu. Kararlar Cumhurbaşkanının onayının ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu. YAŞ kararlarına göre; TSK’nın 30 Ağustos 2016 ile 29 Ağustos 2017 tarihleri arasında uygulayacağı albay hizmet kadroları belirlendi. Üst rütbede subay birikiminin kademeli olarak azaltılması maksadıyla 30 Ağustos 2016 tarihinden geçerli olarak subaylar için öngörülen toplam hizmet süresi 28 yıla indirildi.
Bu kapsamda 1985, 1986, 1987 ve 1988 neşetli Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli 1020 albaydan; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 372, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 27 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 35 olmak üzere toplam 434 albayın hizmet süresi iki yıl uzatıldı. Şura kararlarına göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 470, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 71 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 45 olmak üzere toplam 586 albay da emekliye sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...