Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir odanın aylık bedeli dudak uçuklattı

Düzenleyen:
Bir odanın  aylık bedeli  dudak  uçuklattı

GÜNDEM Haberleri

Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda aylık fiyat 120 ile 350 lira arasında değişirken bu rakam özellerde 5 bin lirayı geçti.

Özel yurtlar, yaşadığı ilden uzakta üniversite eğitimi için başka bir kentin yolunu tutan öğrenciler sayesinde büyük bir endüstriye dönüştü. Öğrenci kapmak için verdiği hizmetlere sinema salonu, havuz, Türk hamamı, fitness ve saunayı da ekleyen özel yurtlar, rekabeti “5 yıldız”a taşıyarak otellerle yarışır hâle geldi. Verilen hizmetlerle birlikte fiyatlarda büyük bir artış meydana geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumunda 120 ile 350 lira arasında değişen aylık fiyatlar İstanbul’da bulunan özel yurtlarda 5 bin lirayı aştı. Örneğin, Bilgili Holding tarafından hayata geçirilen Republika’nın Ortaköy’deki şubesindeki tek kişilik bir odanın aylık ücreti peşin ödeme yapılırsa 4 bin 919 lira. 7-8 m²lik balkonu olan, bunun haricinde toplam alanı 40 m² olan odanın içerisinde mini bar, özel gardırop, çalışma masası, yatak, değerli eşyalar için kişisel kasa ve TV bulunuyor. Bunun dışında spor salonu, havuz, plates odası, oyun odası, sinema salonu, yemekhane ve çamaşırhane gibi sosyal alanlar da mevcut. Taksitli ödemelerde ise bu fiyat aylık 5 bin 347 liraya kadar çıkıyor. Yurt sektöründeki dinamiklerin değiştiğini belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Açılan her yeni üniversiteden sonra öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerlere olan gereksinimi sebebiyle, yerli ve yabancı firmaların özel yurtlara olan ilgisi arttı. İstanbul’da fiyatlar, Fatih ilçesinde 3 bin 500 ile 16 bin 500 lira, Şişli’de bin 200 ile 15 bin lira, Beşiktaş’ta 6 bin ile 23 bin 500 lira, Avcılar’da 5 bin ile 18 bin lira, Kadıköy’de ise 4 bin 400 ile 13 bin lira arasında değişiyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...