Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapıları mahkûmlara cezaevi müdürü açmış

Düzenleyen:
Kapıları mahkûmlara cezaevi müdürü açmış

GÜNDEM Haberleri

O gece kaçanların arasında yer alan M.T, meslekten ihraç edilen müdürün cezaevine geldiğini ve mahkûmlara, “Kapı orada. İster kaçın ister kaçmayın” dediğini söyledi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünden 17 hükümlü firar etti. Bunlardan 14’ü yakalanırken 3’ü ise halen aranıyor. Yakalananlardan M.T. isimli hükümlü ifadesinde, darbe girişiminin olduğunu anlarda bazı infaz koruma memurlarının kapıları açarak kendilerini koğuşlardan dışarı çıkardığını, bunun üzerine cezaevindeki tutuklu ve mahkûmların bahçede toplandıklarını, birçok mahkûmun hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi hareket ettiğini iddia etti. O gece otomobiliyle cezaevine gelen meslekten ihraç edilen bir müdürün mahkûmlara “Sizi ben dışarı çıkardım ailelerinizle (telefonla) görüşün, serbestsiniz. Bahçede kalın” diye sözler sarf ettiğini iddia eden M.T, bazı askerlerin ellerindeki silahlarla bahçeyi ablukaya aldıklarını, silahlarını ateş etmek için hazırladıklarını, o sırada meslekten ihraç edilen cezaevi müdürü ile komutanın hararetli bir şekilde konuştuğunu, konuşmada komutanın müdüre herhangi bir emir verdiğini ya da tehdit ettiğine şahit olmadığını ifade etti. M.T, rütbesini bilmediğim bir komutanla konuşan müdürün yanlarına gelerek “Müdür, bize ‘Kapı orada, ister kaçın ister kaçmayın! Giderseniz gidin ama ortalığı telaşa vermeyin’ dedi” şeklinde ifade verdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...