Savcının aracına silahla ateş açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Savcının aracına silahla ateş açıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TEM Otoyolu Sultangazi sapağında Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli savcı Evliya Çalışkan'ın bulunduğu ekip otomobiline silahlı saldırı oldu. Otomobile 3 mermi isabet ederken, savcı olaydan yara almadan kurtuldu.

Sultangazi yol ayrımında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti. Akşam saat 21.00 sıralarında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nden savcı Evliya Çalışkan'ı alarak hareket eden ekipler yola çıktı. Sultangazi yol ayrımına gelindiğinde yol kenarından savcıyı taşıyan ekip otomobiline ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda 3 mermi makam otomobiline isabet ederken, şans eseri otomobil içerisinde bulunan savcı ve korumaları yaralanmadı. 
Saldırının gerçekleşmesinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olay yerine sevk edildi. Ekipler savcıyı taşıyan makam otomobilinin geçiş güzergahında bulunan noktalarda çalışma yaptı. Ekipler olayı gerçekleştirmiş olan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması amacıyla geniş çapta soruşturma başlattı. 

FETÖ, MİT TIR'ları ve Dink davalarında görev yaptı
Savcı Evliya Çalışkan, çok sayıda önemli soruşturmada ve davada görev aldı. Çalışkan tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili 29 polis hakkında hazırlanan 59 sayfalık iddianame, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Hrant Dink cinayeti ve FETÖ'ye ilişkin birçok soruşturmada da görev alan Çalışkan, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın da yargılandığı MİT TIR'ları davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma savcılığı da yapmıştı. Çalışkan, Dündar'ın 'casusluk ve casusluk amacıyla belge, bilgi temin edip açıklama' suçlarından 25 yıl hapsini istemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...