Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Stratejik kurumlara fetih

Düzenleyen:
Stratejik kurumlara fetih

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün 2012 Polis Akademisi sınav sorularını çaldığı ve örgüt imamlarının belirlediği öğrencilere, soruların ‘Fetih okutarak’ dağıtıldığı ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
FETÖ’nün 2012 Polis Akademisi sınav sorularını önceden ele geçirerek örgüt elemanlarına dağıtmasına ilişkin 80 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. 1071 sayfalık iddianamede, şüphelilere “Resmî belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamaları yöneltildi.  Şüpheliler, sorumlu abi ve mahrem imamlar arasında HTS kayıtlarına dikkat çekilen iddianamede, baz eşleştirmeleri sonucunda tespit edilen hücre evlerinde soruların dağıtıldığı kaydedildi. İddianamede, “Mülki idare, emniyet, TSK ve yargı gibi stratejik kurumlar için hazırlanacak öğrenciler özel şartlarda hazırlanıyor. Bunlara hücre tipi yapılanma modeli uygulanmaktadır. Askeri okullara, Polis Akademisi ve Polis Kolejine sokulacak öğrenciler, kesinlikle kendi dershanelerine gerçek isimleri ile kayıt edilmemektedir. Bu öğrencilere sınav soruları önceden verilerek ezberletilmekte ve bu husus örgüt jargonunda ‘Fetih okutmak’ olarak adlandırılmaktadır” denildi. İddianamede, bilirkişiler tarafından hazırlanan ölçme ve değerlendirme raporuna da yer verildi. Raporda Polis Akademisi imtihanına giren öğrencilerin YGS puanlarının incelendiği görüldü. Bu kapsamda rapora göre, Akademi sınavını kazanamayan adayların YGS ortalama başarı oranlarının kazanan şüpheli adaylardan yüksek olduğu kaydedilerek, “Polis Akademisi Giriş Sınavına girerek kazanan adayların başarılarına kendi performanslarının dışında başka değişkenlerin etkisi olabileceği konusunda önemli şüpheler oluştuğu” denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...