Hüseyin Kurt İstanbul'da tedavi edilecek

Düzenleyen:
Hüseyin Kurt İstanbul'da tedavi edilecek

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşları arasında bulunan ve polisin müdahalesi sırasında polis köpeği tarafından ısırılan, boyun omurunda ve belinde kırık bulunan Hüseyin Kurt'un tedavisine İstanbul Fatih Sultan Mehmet Araştırma ve Eğitim Hastanesinde başlandı.

CÜNEYT BİTİKÇİOĞLU İSTANBUL- Sağlık Bakanlığı tarafından dün akşam Türkiye'ye getirilerek,  tedavisine Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlanan Kurt'un,  yapılan tetkik ve muayenelerinde boyun omuru ve belinde kırık olduğu tespit  edildi.   Hollanda'da 11 Mart'ta yaşanan olayda polisin copla da saldırdığı  Kurt, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra evine gönderildi. Ancak ağrıları dinmeyen, sürekli bel ve sırt ağrısı yaşayan Kurt,  Hollanda'daki aile hekimine ısrar etmesiyle olaydan sonraki beşinci günde  hastaneye röntgen çektirmek üzere gitti ve bu sırada boyun omurunda kırık olduğu  belirlendi. Belindeki kırık Hollanda'da tespit edilemeyen Kurt, yapılan  görüşmelerin ardından Türkiye'de tedavisi tamamlanmak üzere İstanbul'a getirildi.
Hüseyin Kurt İstanbul'da tedavi edilecek
NE OLDUĞUNU ANLAMADIM

Konsolosluğun yanında Türk vatandaşlarının arasında bulunduğu sırada Hollanda  polisinin, köpek ve copla bir anda müdahale  etmeye başladığını belirten Hüseyin Kurt ,’Yani polisin orada bize saldırması, tekrar bunu düşünmekte zorluk çekiyorum, o  anı düşünmek istemiyorum. Ancak polisin bize orada uyguladığı aşırı şiddet, hiç  beklemediğimiz bir şiddetti. Hollanda'da doğma, büyümeyim, orada okuyorum,  çalışıyorum. Hollanda polisinden böyle bir hamle, böyle aşırı şiddet kesinlikle  beklemedim. Beklesem bir kere ailemle orada bulunmazdım. Orada bulunmam ve  Avrupa'da, her vatandaşın da orada bulunma hakkı vardır. Avrupa demokrat bir  bölgedir. Ancak bu olan olaylardan sonra aklımızda soru işaretleri tabii  oluşuyor. Dileğim budur ki inşallah böyle şeyler bir daha olmaz. Orada yaşayan  hem Türk hem de Hollandalı toplumunun huzurunu, mutluluğunu dilerim. ‘dedi.
 Hollanda'da, hastaneye bilinci kapalı şekilde götürüldüğünü anlatan  Kurt, olay yerinde bulunan sağlık personelinin de kendisine müdahale etmediğini,  hastane sürecinde de çok ciddi bir ilgi göremediklerini, hatta boyun omurunda  oluşan kırığın olaydan sonraki beşinci günde ısrarları sonucu hastaneye sevk  edilmesiyle tespit edilebildiğini dile getirdi.  Hollanda sağlık ekibine güvenim sarsıldığı anda Türkiye’den sağlık bakanlığından davet geldi. Şu anda bana ve aileme inanılmaz bir ilgi ve alaka var. Burada insana ilgi var, sevgi, saygı var. Burada çalışanların hepsinden Allah  razı olsun. Bir güven veriyorlar. Yani Türk hekimlerinin elinde olmak bize güven verdi.Öyle bir duruma geldik ki onların tespit edemediği bel omurgamdaki  kırığı burada tespit ettiler. Plastik cerrahi geldi baktı, bunlara Hollanda'da  ulaşamazsınız.Babalarımız Avrupa'ya göç etti,  şahsen, Türkiye kesinlikle Avrupa'dan geri değil, hatta ileride olduğunu gördüm.  Bu iki günde gördüklerim bana bunu yaşattı."dedi.
Hüseyin Kurt İstanbul'da tedavi edilecek
DAVARANIŞLARI HİÇ  İNSANİ DEĞİLDİ

Olaydan sonra hiçbir Hollandalı yetkilinin kendisine ziyarette  bulunmadığını, irtibat kurmadığını, sadece iş verenin arayarak geçmiş olsun  dileklerini ilettiğini aktaran Kurt, "İnsan olarak zaten birbirimizi sevmemiz  lazım. Gönül ister ki dünyaya barış hakim olsun,  insanlar birbirine kötü davranmasın. Mesela o köpekli polisin davrandığı şekil  insani değil. Bu diplomatik şeyler de bu duruma gelmesin. İnsanlar birbiriyle  barış içinde yaşasın. Hangi ülke olursa olsun. Ben insani açıdan düşünürüm, bir  Müslüman olarak da görevim budur. Sonuçta ben Hollanda'da doğdum, büyüdüm.’dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...