HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk Kızılayından Somali'ye insani yardım

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk Kızılayından Somali'ye insani yardım
Kızılay, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Kızılayı, Somali'de yaşanan insani krizi hafifletmek amacıyla Somali Kuraklıkla Mücadele Ulusal Komitesine bir ton insani yardım malzemesi teslim etti.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kızılayın ve Türkiye'den gelen diğer yardım kuruluşlarının, Somali'nin çok sayıda bölgesinin maruz kaldığı kuraklık kriziyle mücadelede öncü rol oynayacaklarını söyledi.

Bekar, Türkiye'nin yardım kuruluşlarıyla birlikte kuraklıktan etkilenen Somalililer için yardım elini uzatacağını ve durum insani felakete dönüşmeden acil bir şekilde yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılacağını dile getirdi. 

Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu ise Afrika Kıtası'ndaki insani durumu yakından takip etmek amacıyla bu ülkeye geldiğini belirterek, Kızılay tarafından teslim edilen yardım malzemelerinin kuraklık sıkıntısı çeken Somali'de yürütülen yardım kampanyasının küçük bir bölümü olduğunu ifade etti.

Güllüoğlu, yardım malzemelerinin en hızlı şekilde ulaşması ve kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerin tespiti için hükümet kurumları ve Somali Kuraklıkla Mücadele Ulusal Komitesi ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Türk Kızılayının 2011 yılında Somali'de yaşanan açlıkla mücadelede oynadığı öncü rolü hatırlatan ve bu anlamda tecrübe sahibi olduğuna dikkati çeken Genel Müdür Güllüoğlu, ülkedeki durumun insani krize dönüşmemesi için çabalarını yoğunlaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Somali Kuraklıkla Mücadele Ulusal Komitesi yönetim kurulu üyesi Şeyh Nur Barud Gurhan da Türkiye'nin bu zor durumda Somali'ye yönelik yardımlarından dolayı teşekkür ederek, Türk yardım kuruluşlarının, kuraklık ve açlık nedeniyle mağdur olan Somali halkından yardımlarını esirgemeyeceği noktasında güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...