HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Efkan Ala evet dövmesi yaptırdı

Düzenleyen: /
Efkan Ala evet dövmesi yaptırdı
İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Haber

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa’da partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Ala, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki ‘evet’ çadırını gezdi. Burada koluna ‘evet’ dövmesi yaptıran Ala, ardından vatandaşların sıkıntılarını dinleyip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "üçüncü dönem" iddialarına cevap vererek, “Sayın Erdoğan, ikinci döneminde cumhurbaşkanı seçildiği zaman, kendisi seçime giderse aday olamıyor. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları kasıtlı, yanlış bilgilendirme ya da okuduğunu anlamama durumu söz konusu. Her okuduğunu yanlış anlayandan ana muhalefet partisi lideri nasıl olacak?” dedi. 

"Türkiye'de eyalet sistemi kurulamaz"

Türkiye’nin eyaletlere bölüneceği ve muhtarların kaldırılacağı iddialarına da cevap veren Ala, “Türkiye anayasayla belirlenmiştir. TBMM’nin bile anayasa değişmeden eyalet kurma yetkisi yoktur. Hele ki cumhurbaşkanının hiç yoktur. Bu yanlış bilgilendirmedir. Türkiye’de eyalet sistemi kurulamaz. Anayasada açıkça her şey yazılmıştır. Açık madde var. Bu konu TBMM ve cumhurbaşkanın yetkisinde değildir. Muhtarlık idari birimdir. Anayasada açıkça tanımlanmış birimi ortadan kaldırmak kimsenin yetkisinde değildir. Toptan o düzenleme o madde durduğu sürece hiçbir sorun yok. Bu tür şeyler kafa bulandırmak için yapılıyor” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...