HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım'dan Adil Öksüz açıklaması

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım'dan Adil Öksüz açıklaması
Binali Yıldırım, Haber

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını cevapladı. Başbakan Yıldırım, ABD'nin Adil Öksüz açıklamasıyla ilgili olarak "Daha tatmin edici bir cevap bekliyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ABD BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN ARANMASI

Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundan aranmış olması, bunun ifadelere girmiş olması ve ifadelere girmesinden sonra 'Biz vizesini iptal etmek için aradık. 15 Temmuz'un faillerinden biriydi, onun için biz de duyarlılık gösterdik, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik'. Resmi açıklama bu. Yersen. Tabii başka şeyler de var mı yok mu bakmak lazım. İnsan 'Her iş bitti de o mu kaldı ' sorusunu sormaktan da geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Bu konuyla ilgili şu anda Halkbankası gerekli hukuki süreci başlatmış durumda. İşin mahiyetini detaylarını anlayacağız önümüzdeki günlerde. Ülkemizi ziyaret etmekte olan Amerika Dışişleri Bakanı'na da bu konu açılacak ve bunun sebebi sorulacaktır mutlaka. İddia odur ki 2011 yıllarında İran’a ambargoyu ihlal eden bir takım transferlerde imzası var o yüzden gözaltına alındı şekliden ilk bilgiler gelmiş durumda. Hukuki süreci takip edeceğiz.

KERKÜK'TE IKBY BAYRAĞININ ASILMASI: UYARILARIMIZI YAPTIK

Bizim açımızdan da bu doğru bir iş değildir, gerekli tepkiyi diplomatik yollardan Dışişleri Bakanlığımız yapmıştır. Biz de uyarılarımızı yaptık, bu işin yanlışlığını ortaya koyduk.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...