HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fitch, İzmir belediyesinin notunu yükseltti

Düzenleyen: /
Fitch, İzmir belediyesinin notunu yükseltti
İzmir, Fitch, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin notunu düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İzmir'deki su sıkıntısından sonra belediyenin kredi notunu artırdı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Fitch Ratings'in mayıs ayı raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin "AA+" olan kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyesinin en üst basamağı olan "AAA"ya yükselttiği belirtildi.

KREDİ NOTU 'AAA' OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesinin böylece, hem Fitch'ten hem de Moody’s’den "alınabilinecek en yüksek kredi notunu" aldığı ifade edildi.

"BAŞARIMIZIN TEYİDİ"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen yılın mayıs ayında da Moody’s'den "en yüksek ulusal notu" aldıklarını, bu yükseliş ivmesinin uyguladıkları mali politikaların başarısının teyidi anlamına geldiğini belirtti.

İZMİR'DEKİ SU SIKINTISI

Öte yandan İzmir'in; Karabağlar, Buca, Bornova, Konak ve Foça gibi büyük ilçelerinde vatandaşlar su sıkıntısı yaşıyordu. Sular tankerden taşınıyordu. Belediye ise bu soruna çözüm üretemiyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...