HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Müezzinoğlu açıkladı! SMA hastalarına iyi haber...

Düzenleyen: /
Bakan Müezzinoğlu açıkladı! SMA hastalarına iyi haber...
Mehmet Müezzinoğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, SMA -1 tip hastalarının ilaçlarını SGK'nın karşılayacağını söyledi.

SMA 1 tip hastalarının ilaçlarını devletin karşılayacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzioğlu NTV canlı yayınında açıkladı.
 
Bakan, “Tedaviden yarar görebilecek pozisyonu olan tip 1 SMA hastalarımıza SGK geri ödemesini yapacağız. Bunu müjde olarak verebiliriz. İlk 6 ayda tedavinin faydalı olduğu yönünde bir karar var. 164 SMA'lı hastanın ilk 6 ayında olan, tip 1 dediğimiz. Geri ödemeye bunları alıyoruz. 34'ünü aldık, 128'i de incelemede” dedi.
 
SMA ÖLÜME YOL AÇABİLİYOR

 
SMS genetik bir kas hastalığı. Felç bırakabiliyor, hatta öldürebiliyor. 7 ay önce ilacı bulundu. Ancak tedavisi bir milyon dolara yakın. Kamuoyunda bilinen, yardım kampanyaları başlatılan Ece bebek gibi tip 2 hastaları ise SGK kapsamı dışında.
 
Müezzinoğlu, “Tip 2'deki vakalarımızda da uygun görülen vakalarda bilim raporu, uygunluğu verirse onları da geri alacağız. SMA hastalarının tamamını geri ödemeye alan ülke yok. Ağır maliyeti var. Fayda varsa maliyeti masaya almayız, bilim kurulu fayda görmüyorsa, milletin imkanlarını boşuna harcayamayız” ifadesini kullandı.
 
Mehmet Müezzinoğlu, gençler, kadınlar ve engelliler için istihdam planı hazırladıklarını söyledi. Bu yıl başlatılan istihdam seferberliğinde de kaç kişinin işe girdiğini açıkladı, “İlk defa burada söylüyorum. Özel sektör 1 milyon istihdamı aştı. Toplamda 1 milyon 300 bin istihdamı aştık” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...