140 ülkede 2 bin proje

Düzenleyen:
140 ülkede 2 bin proje

GÜNDEM Haberleri

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) bölgesel ayrım yapmadan tüm dünyada projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Çetiner Çetin SUCHOWOLA
Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı (TİKA) bölgesel ayrım yapmadan tüm dünyada projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin “Yıllık ortalama 140 ülkede 2 bine yakın proje gerçekleştiriyoruz. Bu sene bu artabilir, yeni açtığımız ofislerimiz var, proje sayılarımız artıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatları da bu yönde. Nerede bir mazlum varsa orada olmak durumundayız” dedi. 
6,5 MİLYAR DOLAR HARCADIK
Zorla proje yapmadıklarını, daha çok taleplerle yola çıktıklarına dikkat çeken Çetin şöyle devam etti: “Dünya bugün her şeyi silahla, şiddetle çözmeye çalışıyor ve ciddi bir kavga var. Biz tam tersine vermenin daha erdemli olduğunu, bu döngüden insanların paylaşarak kurtulacağını iddia ediyoruz. Biz Türkiye olarak geçen sene insani yardım da dâhil olmak üzere 6.5 milyar dolarlık harcama yaptık. Bu yaptığımız işler bu felsefemizin dışa vurmasıdır. Somali’de bunu yaptık, önce biz başladık sonra diğer ülkeler peşimizden geldi. Neticede bir karşılık beklemiyoruz.” 
POLONYA’YA İSLAM MERKEZİ
Polonya’nın Suchowola kentinde TİKA tarafından yapılan Tatar İslam Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Çetin “Polonya ile ilişkilerimiz iktisadi ve diplomatik olarak çok iyi. Biz de burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu projeler Polonya İslam Birliğinin kapasitesini artırmaya yönelik” dedi. Polonya İslam Birliği Müftüsü Tomasz Miskiewicz ise ülkede Müslümanlara yönelik bir tepki olmadığını, bazı kesimlerin tepkilerinin mültecilere yönelik olduğunu aktardı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...