Bakanlıklarda devir teslim

Düzenleyen:
Bakanlıklarda devir teslim

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından bakanlıklarda devir teslim törenleri yapıldı.

Bakanlar Kurulunda yapılan değişiklikle Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Numan Kurtulmuş, görevini Nabi Avcı’dan devraldı. Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Avcı, bugüne kadar Başbakan Yardımcısı olarak da yaptıkları hizmetler sebebiyle Kurtulmuş’a teşekkür ederek, “Bugün de bu    görevi kendisine devrediyor olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu. Görevi devralan Numan Kurtulmuş ise şöyle konuştu: Çok cerbezeli görünmeyen ama perde arkasında bizim camiamızın sakin güçlerinden birisi olan Nabi Avcı’dan bu görevi devralmış olmak benim için de hem büyük bir onur hem de büyük bir zorluktur.” 

Yapılan değişiklikle Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilen Osman Aşkın Bak, görevini Akif Çağatay Kılıç’tan devraldı. Törende konuşan Akif Çağatay Kılıç “Çalıştığımız dönem içerisinde milletimiz için, devletimiz için ve görev yaptığımız alanda gençlerimiz için elimizden geleni ardımıza koymadık. Bizimle birlikte yol yürüyen arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Aşkın Bak ise Kılıç’ı çok uzun yıllardan beri tanıdığını dile getirerek “Kendisi benim çok yakın bir dostumdur. Yaptığın hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu süreçte hepinizin desteğini bekliyorum. Yükümüz, sorumluluğumuz ağır” açıklamasını yaptı. Başbakan Yardımcısı olan Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevini Ahmet Demircan’a devretti. Recep Akdağ “2017 yılının başından itibaren sağlıkta dönüşümün 2. dönemini başlattık. 10 ay çalıştık. Biliyoruz ki çok kıymetli Bakanımız Ahmet Demircan bu bayrağı çok daha yükseğe kaldıracaktır” dedi. Recep Akdağ’dan görevi teslim alan Bakan Demircan ise “Bize düşen bu bayrak yarışında bayrağı daha da yukarıya çekmek” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...