Köprü katilleri için hesap vakti

Düzenleyen:
Köprü katilleri için hesap vakti

GÜNDEM Haberleri

Aile Bakanı Kaya, AK Parti Sözcüsü Ünal ile bazı eski milletvekilleri ve belediye başkanları Silivri’deki duruşmaya izleyici olarak katıldı.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin haklarında otuz yedişer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135’i tutuklu 143 sanık dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ile milletvekilleri Nabi Avcı, Mehmet Metiner, Hasan Turan ve İsmet Uçma’nın yanı sıra, aralarında şehit Erol Olçok’un kardeşi Cevat Olçok ve Uğur Işılak’ın da bulunduğu bazı eski milletvekilleri ve belediye başkanları da duruşmaya izleyici olarak katıldı.
KAYA: BÜTÜN MİLLETİMİZİN DAVASI
Bakan Kaya, yaptığı açıklamada “Bu dava, tüm milletimizin davası. Bu davayı takip etmek, sahip çıkmak da bizim borcumuz. Âdeta bir demokrasi nöbeti tutuluyor burada” dedi.
FETÖ mensuplarının, hukuk önünde hak ettikleri cezayı aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirten Kaya “Milletimiz müsterih olsun, en ağır şekilde cezalandırılacaklar. Biz de bu davaların takipçisiyiz. Hükümetimiz ve devletimiz, şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman yanında. Onlara her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz”diye konuştu.
ÜNAL: DARBECİLER HESAP VERİYOR
AK Parti Sözcüsü Ünal da davaya sahip çıkmak ve bu hainlerin, katillerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yargısına hesap vermesini takip için Silivri’ye geldiklerini söyledi. FETÖ’cülerin, gerçek darbecilerin yargılanmadığı tarzında birilerinin bir şeyler söylediğini ifade eden Ünal “Bugün buradan tekrar altını çizerek söylüyorum; darbeciler adalet önünde hesap veriyorlar. O gece suçüstü yakalandılar ve bugün mahkemelerde yargı önünde millete hesap veriyorlar. Bunun hesabı soruluyor” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...