HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kapatılan Zaman Gazetesi Muhabiri Parıldak'a FETÖ'den Hapis

Düzenleyen:
Kapatılan Zaman Gazetesi Muhabiri Parıldak'a FETÖ'den Hapis
Zaman Gazetesi, Ayşenur Parıldak, Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

Parıldak, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapse mahkum edildi

Kapatılan Zaman gazetesinin muhabiri Ayşenur Parıldak, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu Parıldak ve avukatı katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Manga, daha önce verdiği ve Parıldak'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması, ceza verilirken alt sınırdan uzaklaşılması yönündeki görüşünü tekrarladı.

Esas hakkındaki savunmasını yapan Parıldak, ByLock kullandığı ve suç içerir tweet'ler attığı yönündeki suçlamaları reddederek, "Tek suçum Zaman gazetesinde çalışmak. Keşke çalışmasaydım. Gazetede önde gelen herkes yurt dışına gitmiş, 'basın özgürlüğü' diye tweet atıyorlar. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum." dedi.

Parıldak'ın avukatı İrem Danacıoğlu da müvekkilinin suç işlemediğini savundu ve beraat talebinde bulundu. Danacıoğlu, müvekkilinin 16 aydır tutuklu olduğunu anlatarak, beraat verilmeyecekse de tahliyesini istedi.

Son sözü sorulan Parıldak, "Beraatımı talep ediyorum. Çok yoruldum" ifadesini kullandı.

Mahkeme, Parıldak'ı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan alt sınırdan uzaklaşarak önce 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, takdiri indirimle cezayı 7 yıl 6 ay hapse indirdi.

Parıldak'ın tutukluluğunun devamı da kararlaştırıldı.

BU TWEETİ ATMIŞTI

Zaman Gazetesi muhabiri Ayşenur Parıldak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle tehdit etmişti.

Kapatılan Zaman Gazetesi Muhabiri Parıldak'a FETÖ'den Hapis

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...