Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

U20 Dünya Kupası'nda ilk finalist belli oldu

- Güncelleme:
U20 Dünya Kupası'nda ilk finalist belli oldu

GÜNDEM Haberleri

FIFA U-20 Dünya Kupası Türkiye 2013'ün ilk yarı final karşılaşmasında Fransa ve Gana Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi.

FIFA U-20 Dünya Kupası Türkiye 2013'ün ilk yarı final karşılaşmasında Fransa ve Gana Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Biri bu turnuvada olmak üzere iki kez karşı karşıya geldiler. 2001 yılındaki karşılaşmadan 0-0'lık sonuç çıkarken, Türkiye 2013'teki A Grubu karşılaşmasında Fransa Gana'yı 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Fransa, Portekiz ve Soyvetler Birliği'nden sonra iki dünya kupasında arka arkaya yarı final görmeyi başaran ilk Avrupa temsilcisi unvanını kazandı. Gana ise 4 yıl önce tattıkları şampiyonluğu tekrarlamanın peşindeydi. Bu karşılaşma ayrıca turnuvanın en çok gol atan iki takımını karşı karşıya getirdi. Yarı finale kadar Fransa 13 golle zirvenin sahibiyken Gana da fileleri 12 kez havalandırmayı başarmıştı. İlk 10 dakika geride kalmışken inanılmaz tempolu bir karşılaşmasının habercisi olan birçok fırsat tepildi. Fransa iki kez golle burun buruna gelmesine rağmen son vuruşu yapamadı. Gana da oyunu dengeleyip karşı kaleye hızlı ataklarla rakibini dengesiz yakalama niyetindeydi.
Maçta yarım saat geçilirken Gana Fransa'nın hücumlarını durdurmuş ve oyuna ortak olmuş görüntüsündeydi. Ganalılar yine kaleyi gördükleri yerden çekinmeden vuruş denemelerinde bulundular. Fransa ise Thauvin ve Digne'yi savunmanın arkasına kaçırmak niyetindeydi.
39. dakikada Florian Thauvin topu nefis kontrol edip 30 metreden kaleye vurdu ancak top üstten dışarı gitti.
43. dakikada Fransa aradığı golü Florian Thauvin ile buldu. Ceza alanı içinde kaleci Eric Antwi'yle kar karşıya kalan 20 numara, Antwi'den sıyrılıp güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
Gana ilk yarıda skoru eşitleme şansını bulamadı ve devreye bir farkla geride girdi.
Gana ikinci yarının hemen başında golü buldu. 47. dakikada ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Ebenezer Assifuah, nefis bir vuruşla kaleci Alphonse Areola'yı avladı. (1-1)
Gana golün getirdiği özgüvenle Fransa kalesini 55. dakikaya kadar abluka altına aldı.
Son yarım saate girilirken Fransa yediği golün şaşkınlığını üzerinden atıp oyunu dengelemişti.
71. dakikada Gana inanılmaz bir gol kaçırdı. Sol kanattan ceza alanına girip çizgiden sert ve yerden ortasını yapan Frank Acheampong, Assifuah'ı bulmayı başardı. Ancak 7 numaranın ortası o kadar sertti ki Assifuah kale önünden boş kaleye topu yollamak için reaksiyon veremedi.
74. dakikada Fransa ikinci golünü buldu. Defans çizgi halindeyken Pogba'dan aldığı topla içeri doğru hareketlenen Florian Thauvin, sol ayağıyla yerden sert vurdu ve Fransa'yı 2-1 öne geçirdi.
80. dakikada Samuel Umtiti ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.
Gana geriye kalan dakikalarda eksik rakibine karşı eşitliği getirecek golü bulamayınca finalin kapısından dönmüş oldu.
Bu sonuçla ilk finalist Fransa oldu. Gana ise Cumartesi günü 3.'lük mücadelesi verecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...