HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kilis sınırı temizlendi

Kilis sınırı temizlendi
Afrin, Kilis, Zeytin Dalı, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bir günde 9 köy ve 3 tepe alınarak Bülbül beldesi ile Fırat Kalkanı Harekâtı’nda DEAŞ’tan kurtarılan Azez ilçesi birleştirildi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 32. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) teröristlere büyük darbe vurdu. Sabah saatlerinden itibaren Kilis’in Afrin kırsalındaki PKK/PYD terör örgütü hedefleri sınırda konuşlu bulunan çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) tarafından vuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Afrin’in hem güneyinden hem kuzeyinden harekete geçen ÖSO ve TSK, işgal altındaki köyleri teker teker kurtarmaya başladı.

89 NOKTA KURTARILDI
Afrin’in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı  Mervane  ve  Heygece  köyleri ile Kalki köy altı yerleşimi, Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Hayyam, Surain,  Akanlı, Çarkanlı, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan  köyleri, Cemiliyye köy altı yerleşimi  ve 3 stratejik tepe terörden arındırıldı.
Operasyon sonucu Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesi ile muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi birleştirildi. Böylece Kilis ilinin karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla teması kesildi. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başladığı tarihten itibaren Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 61’i köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 89 nokta örgütten kurtarıldı.

Kilis sınırı temizlendi

36 KORUCU AFRİN’E GİTTİ
Öte yandan Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 36 güvenlik korucusu, “Zeytin Dalı Harekatı”na katılmak için, “Güzel vatanımız için her an ölmeye hazırız” sloganıyla Afrin’e gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...