Başkan Erdoğan'dan eski Meclis binasında duygusal konuşma

Düzenleyen:
Başkan Erdoğan'dan eski Meclis binasında duygusal konuşma

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve milletvekilleri Ulus’taki eski Meclis binasında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1’inci toplantısı açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Bu dönemin sorumluluğu çok önemlidir. Hem inşa, hem ihya edeceğiz. Milletimizin her bir kesimi kendi üzerine düşenleri en güzel şekilde yerine getirecek ve böylece Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yeni kabine eski TBMM'de ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra 1. Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

İlk toplantıyı yapacağımız günde tıpkı bundan 98 yıl önce olduğu gibi yapalım istedik. 

"DUYGULUYUM"

Duyguluyum. Zira bu çatının altında böyle bir başlangıç yapmak çok şeyler hatırlatıyor bize.

Değerlerimiz açısından kutsallarımız açısından çok şeyler hatırlatıyor.

Kurtuluş savaşımızın başkomutanı devletimizin kurucu Gazi Mustafa kemal Atatürk ile istiklalimizin kazanılmasında emeği geçen tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.

15 Temmuz geldi çattı. 81 ilde anma törenlerimizi Ankara başta olmak üzere İstanbul'la devam ettirecek ve ikinci yılı da unutulmaz hale getireceğiz. 1. Meclis Gazi bir Meclis'ti. Şuandaki Meclis'imiz de gazilikle şereflendirilmiştir. İlk Meclis'ten bugüne kadarki tüm milletvekillerimizi saygıyla anıyoruz.

“BU DUYGUSALLIĞIMI HOŞ GÖRÜN”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de gazidir. Ecdadımızın emanetini yere düşürmemek, ezanlarımı susturtmamak, bayrağı indirtmemek için alın terimizle ve gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu töreni işte bu tarihi sürekliliğin bir devamı olarak görüyoruz. O yüzden bu duygusallığımı hoş görün.

Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmanın kararlılığı ile buradayız. Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptık. Bunun amacı ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Yargımız adaletin tecellisi için çalışacak. Buna inanıyorum. Milletimizin her bir kesimi kendi üzerine düşen her görevi yerine getirecektir. Böylece ülke ve millet olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız. Hepimiz çok çalışacağız. 16 yılda Türkiye'yi 3.5 kat büyüttük. Bu dönemde 2 kat daha büyümekte kararlıyız.

“BİZİM DAVAMIZ MİLLETİMİZİN DAVASIDIR”

Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptık. Meclis'imiz, hükümetimiz en iyi icraatları yapacak. Buna inanıyorum. Yargımız bağımsız bir şekilde adaletin tecellisi için çalışacak. Sivil toplum, medya, esnaf, sanatkarımız, sporcumuz, sanatçımız milletimizin her kesimi kendi üzerine düşeni yerine getirecek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Biz milletimizle nice engelleri aşarak bugünlere gelmiş bir kadroyuz.

Bizim davamız milletimizin davasıdır. Bizim derdimiz milletimizin derdidir. Bizim yanımızda milletimiz var.

Şehadetle ve gazilikle girdiğimiz Anadolu topraklarını, yine aynı inançla ve kararlılıkla savunuyoruz. Ecdadımızın emanetini yere düşürmemek, ezanı susturtmamak, bayrağı indirtmemek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Karşımızda terör örgütleri var, onları destekleyen güçler var; kalkınmamızdan rahatsız olanlar var, çılgına dönüyorlar. Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımıyoruz. Birinci Meclis başlangıçtı, burası (İkinci Meclis) devamdı. Şimdi ise bizler de devamın devamını yapıyoruz. Geleceğimize güvenle bakabileceğimiz bir Türkiye inşa edene kadar hepimiz dur durak bilmeden çalışacağız. 

“HEP BİRLİKTE KUCAKLAYACAĞIMIZ AYDINLIK BİR GELECEĞİMİZ VAR”

Bizim davamız milletimizin davasıdır. Bizim yanımızda millet var. Karşımızda ise terör örgütleri ve onları destekleyen güçler var. Ülkemizin kalkınmasından ve yatırımlarımızdan rahatsız olan sinsi rakiplerimiz var. İçeride ve dışarıda. Bugüne kadar dediğimiz gibi bize Allah yeter, bize milletimiz yeter. Milletimizin desteği yanımızda oldukça, üstesinden gelemeyeceğimiz tehdit yoktur. Yapılacak yeni yollarımız, yeni hastanelerimiz, fabrikalarımız, eğitim ve öğretim kurumlarımız var. Çiftçilerimize verilecek daha çok müjdelerimiz var. Ayrımcılıkla mücadele ederek bugünlere gelen kadınlarımıza verecek yeni desteklerimiz var. Kadınlarımıza vereceğimiz yeni desteklerimiz var. Biz sözlerimizin ve vaadimizin hep arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Büyük Türkiye'yi inşa etmek adına daha yürüyecek çok fazla yolumuz var. Hep birlikte kucaklayacağımız aydınlık bir geleceğimiz var.

Bu dönemin sorumluluğu çok önemlidir. Hem inşa, hem ihya edeceğiz. Milletimizin her bir kesimi kendi üzerine düşenleri en güzel şekilde yerine getirecek ve böylece Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacağız.

'ZAFER MARŞLARI YAZACAĞIZ'

İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız. İnşallah bundan sonra çocuklarımıza sadece başarılarımızın hikayelerini anlatacağız. Bu duygularla Cumhurbaşkanlığı kabinemizin bu ilk toplantısı vesilesiyle, eski deniyor ama eskimez meclis binasında düzenlediğimiz törenin hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Aziz milletimize ve burada bulunan sizlere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...