Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın ilk ot festivali Bodurm'da düzenlendi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Dünyanın ilk ot festivali Bodurm'da düzenlendi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalı beldesinde düzenlenen ot festivali "Bodrum Ot Fest"e yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.





Bodrum Yalı beldesi Gerenkuyu mevkiinde 'Ot Festivali' düzenlendi. Festivale çevre köylerden gelen üreticiler doğal ortamdan topladıkları şevketi bostan, arapsaçı, sarı ot, hindibağ, pazı, karabaş otu, enginar, zeytin, zeytinyağı gibi çeşitli bitkiler ile tezgahlarını süslerken çok sayıda kadın da evlerinde çeşitli otlardan pişirdikleri yemekleri, ayran ve börek çeşitlerini ziyaretçilere sundu. Ot satışı yapan köylü kadınlar ise otları doğal olarak bahçelerinde yetiştirdiklerini ve bazı nadir otları da dağlardan topladıklarını söylediler. Etkinliğe katılan ziyaretçilere yöresel şerbetçi giysileri içinde demir hindi şerbeti ikram edildi.

Bodrum Belediyesi, Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi'nin (KADEM), Yalı Belediyesi ve Bodrum Kültür Sanat Topluluğu (BKST) destekleri ile organize ettiği "Bodrum Ot Fest" hayatımıza tat katan ve mucizevi faydaları olan yenebilir otları tanıtmayı amaçlıyor.

Festivalde lezzetli yemeklerin yanı sıra sağlıklı yaşam için de faydalı olan otlar bir şenlik havasında tanıtıldı. Festival organizasyonu üstlenen İnci Yörükoğlu ve İnci İyibaş bu etkinliğin Bodrum Belediyesi KADEM etkinliği olduğunu ifade ederek, "Festivali gelecek yıllara da taşıyarak uluslararası bir festival haline getirmek niyetindeyiz" dedi.
Festivali yaklaşık 2 bin kişi ziyaret ederken, festivale Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Yalı Belde Belediye Başkanı İsmail Altındağ da katıldı.
Öte yandan festival için çeşitli otlarla hazırlanan birbirinden çeşitli yemeklerin tarifleri ve nasıl yapıldığı da ziyaretçilere anlatıldı.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...