Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk Dili Şeref Ödülleri verilecek

Türk Dili Şeref  Ödülleri verilecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, Türk dilinin daha etkin hale getirilmesi ve dil birliğinin sağlanması için dil üzerine yapılan çalışmaları takip ediyor.

Türkçenin daha fazla yaygınlaşmasını sağlamak, dünya ülkeleri arasında yaklaşık 57 ülkede bulunan Türkoloji bölümlerini ve Türkologları teşvik etmek maksadıyla Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından her yıl düzenlenen "Türk Dünyası Türk Dili Şeref Ödülleri" töreninin beşincisi, 22 Kasım'da İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.
Bugün dünya ülkeleri arasında yaklaşık 57 ülkede Türkoloji bölümleri, Türk Dili Merkezleri, nbsp;Türk dili ve kültürünün yaygınlaşması için çalışan sivil toplum kuruluşları ve sayısız Türk diline gönül vermiş araştırmacılar bulunuyor. Dünyada 160 milyon civarında Türkçe konuşan insanın dil ve kültür ortaklığının güçlendirilmesini sağlamak, yaygın fakat dağınık coğrafyalarda kullanılan Türk dilinin daha etkin hale getirilmesi ve dil birliğinin sağlanması için Türk Kültürüne hizmet Vakfı, dil üzerine yapılan çalışmaları takip ederek Türk Dünyası Türk Dili Şeref Ödülleri organizasyonunu gerçekleştiriyor. Bu yıl "5. Türk Dünyası Türk Dili Şeref Ödülleri" töreni İstanbul'da yapılacak. Türk Dili'ne gösterilen özene, nbsp;diğer ülkelerdeki yazılı tarihimizin okunmasına, araştırılmasına, kültür paylaşımlarının artırılmasına katkı sağlamak ve desteklemek için organize edilen ödül töreninde bu yıl ödül alacak Türkologlar belirlendi. nbsp;Macaristan'dan Dr. Imre Baski, Kırgızistan'dan Keneş Cusupov, Japonya'dan Prof. Dr. Masahiro Shugaito, Çin'den Prof. Mirsultan Osmanov, Almanya'dan Prof. Dr. Peter Zieme Türk Dünyası Türk Dili Şeref Ödüllerini almaya hak kazandı. Mithat Özyılmazel'in sunumunda gerçekleşecek ödül töreninde; Doç. Dr. Ali Tan'ın sanat yönetmeliğindeki "Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Ney Topluluğu Dinletisi" ile nbsp;"Perdeler Musiki Topluluğu Konseri" yer alıyor. Ayrıca "Yer, Gök, Su" konulu "Türk Dili'nin Mozaik Yorumları"nın yer alacağı eserler fuayede misafirlerin sanat ruhuna hitap edecek.
Kültür Sanat Servisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...