Sanatçılardan kayısı bahçesi

Sanatçılardan kayısı bahçesi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Malatya Uluslararası Film Festivali etkinliklerinde onur ödülü alan oyuncular, kendilerine ayrılan bölümde kayısı fidanlarını dikti.

Kültür Sanat
Her yıl güzel etkinliklere sahne olan ve bu sene 6'ncısı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nde onur ödülü alan sanatçılar için ayrılan bir parselde dün kayısı ağacı dikimi gerçekleştirildi. Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin tahsis ettiği, Malatya girişinde bulunan Tavşan Tepe Mevkiindeki 20 dönümlük alanda festivalde onur ödülü alanlar için kayısı fidanı dikilerek hatıra olarak “Kayısı Bahçesi” oluşturuyor. Kayısı fidanlarının dikimine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, onur ödülü alan sanatçılar, davetliler ve basın mensupları katıldı. Bu yıl onur ödülü alan sanatçılardan Perihan Savaş ve Serdar Gökhan ile geçen yılın onur ödülü sahibi Selda Alkor ve sinema yazarı ve tarihçisi Agâh Özgüç ile makyaj uzmanı Suzan Kardeş, kendilerine ayrılan bölümde fidanlarını diktiler. Sanatçı Serdar Gökhan, “51 yıllık meslekteyim. Sayısız festivale katıldım. Fakat ilk defa adıma ağaç dikilerek onure edildim. Dikili bir ağacımız yoktu. O da oldu. Adımıza kayısı ağacı diktiler. Demek ki unutulmayacağız.” dedi. Perihan savaş da “Malatya Film Festivalinden Onur ödülü almak ve bir bahçe tahsis edilerek adıma dikili ağacımızın olması beni gerçekten çok onure etti. Çok mutluyum” diye konuştu. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...