Filinta seyircisi Abdülhamid dönemini sevdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filinta seyircisi Abdülhamid dönemini sevdi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

TRT'de yayınlanan Filinta'nın yapımcısı Öğretici, "Abdülhamid Han'ın tahta çıktığı döneme geçiş yapmamız, seyirci üzerinde büyük bir merak ve ilgi uyandırdı." dedi.

Yeni sezonda "Bin Yılın Şafağında" ismiyle TRT'de yayınlanan Filinta'nın yapımcısı Serdar Öğretici, "Sultan Abdülhamid Han'ın tahta çıktığı döneme geçiş yapmamız, seyirci üzerinde büyük bir merak ve ilgi uyandırdı. Filinta seyircisinin Abdülhamid dönemini sevmesi, diziye olan ilgiyi iki kat arttırdı." dedi.

Öğretici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon, aksiyon, fantastik, epizodik ve tarihi dönem hikayelerini​ iç içe barındıran Filinta'nın yeni sezonda "Bin Yılın Şafağında" ismiyle gerçekçi ve aksiyonu yüksek bir tarihi kurgu içinde devam ettiğini söyledi.

Dizide, geçmişte yaşamış gerçek karakterleri birebir isim vererek zikretmekten kaçındıklarını ancak kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda Sultan Abdülhamid Han dönemine isim vererek geçiş yaptıklarını anlatan Öğretici, "Seyirciden olumlu tepkiler aldık. İlk 13 bölüm, epizodik hikayelerin yanı sıra Filinta'nın kendi hikaye kurgusunun içinde ilerledik. Daha sonra Filinta Bir Osmanlı Polisiyesi olarak 26 bölümü başarıyla tamamladık." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...