Tarihi 'sahra hattı' canlanıyor

Düzenleyen:
Tarihi 'sahra hattı' canlanıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

1. Dünya Savaşı’nda Karadeniz kıyısındaki linyit madenlerinden Haliç kıyısında İstanbul’u ilk defa elektriğe kavuşturan Silahtarağa termik santraline kömür taşıması için kurulan Haliç-Karadeniz sahra hattının yeniden hayat bulması için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek 14 istasyonlu Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sisteminin 4 yılda tamamlanması ve 876 milyon liraya mâl olması planlanıyor. Küçük ölçekli demir yolu sistemi anlamına gelen 55 kilometre uzunluğundaki dekovil hattı tek raydan oluşacak. Haliç’in bitiminde bulunan Bilgi Üniversitesi’nin Santralİstanbul kampüsünden Karadeniz’e doğru gidecek hat, Kağıthane Deresi ve Cendere yolunu izleyerek Mithatpaşa'da 2 kola ayrılacak. Kollardan biri Ayvadbendi ve Yovankoru'dan, diğeri ise Göktürk, Odayeri ve Ağaçlı üzerinden Karadeniz sahilde birleşerek ring oluşturacak.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...