225 tarihî eserle Sultan Hamid dönemi

Düzenleyen:
225 tarihî eserle Sultan Hamid dönemi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

2. Abdülhamid Han döneminin ihtişam ve sanat zevkini yansıtan sergi, Dolmabahçe’de sanatseverlerle buluşuyor.

Osmanlı Devleti’nin en büyük hükümdarlarından biri olan Sultan 2. Abdülhamid devrindeki eserler bir sergide buluştu. ‘Sultan 2. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu’ çerçevesinde İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı’nda tertiplenen serginin açılışı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da katıldığı merasimle dün gerçekleştirildi. Burada konuşan Kahraman, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın çok değerli bir devlet adamı olduğuna dikkat çekti. Kahraman, “Sultan Abdülhamid’in, dağılma sürecinde olan cihan devletini toparlayıp hamleye geçtiğini, huzur içinde bir toplum meydana geldiğini, dışta büyük itibarının olduğunu, içte büyük huzur bulduğunu görmekteyiz. Ama bu maalesef yaşanan harplerle perişanlığa döndü” değerlendirmesinde bulundu.
ERDOĞAN MESAJ GÖNDERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sempozyumun açılış merasimi için bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, “Sultan Abdülhamid, yoğun karalama kampanyalarının, iftiraların muhatabı olmuştur. Parçalanmak üzere olan Osmanlıyı  33 yıl boyunca bir arada tutan  Abdülhamid Han, her açıdan çok önemli bir şahsiyettir. Bize düşen, hiçbir komplekse kapılmadan, 2. Abdülhamid Han dönemini iyi anlamak, gelecek nesillere tanıtmaktır” dedi. 
Millî Saraylar koleksiyonlarında yer alan 225 parça tarihî objenin olduğu “Sultan 2. Abdülhamid Han Döneminden İzler” isimli sergi, 3 gün müddetle açık kalacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...