HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İbn Haldun’dan faydalanamadık

Düzenleyen: /
İbn Haldun’dan faydalanamadık
İbn Haldun, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Prof. Dr. Görgün: İbn Haldun hakkında çok sayıda akademik çalışma yapılmasına rağmen, onun düşüncesi bizim ne kararlarımızda ne de ideallerimizde açıkça yer alıyor

Siyaset, sosyoloji ve tarih bilimi üzerine mühim eserlere imza atan büyük İslam âlimi İbn Haldun “4. Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu” ile yâd edildi. Başakşehir Belediyesi ve İbn Haldun Üniversitesi’nin iş birliği ile  İstanbul Kongre Merkezinde yapılan sempozyum, 20 ülkeden 60’tan fazla akademisyeni bir araya getirdi. Prof. Dr. Tahsin Görgün, sempozyumda yaptığı konuşmada, büyük âlimin görüşlerinden faydanalamadığımızı kaydederek “İbn Haldun hakkında çok sayıda akademik çalışma yapılmasına rağmen, onun düşüncesi bizim ne kararlarımızda ne de ideallerimizde açıkça yer alıyor” diye konuştu. Prof. Dr. Syed Farid Alatas, İbn Haldun’un devletin yükseliş ve çöküşü teorisinin uygulanışına yönelik ilginin giderek arttığına dikkat çekti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...