HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Harbiye’den Kuleli’ye

Düzenleyen: /
Harbiye’den Kuleli’ye
Harbiye, Haber

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Müzeye dönüştürülecek olan Kuleli Askerî Lisesi’nde, Harbiye Müzesi’nden taşınacak bazı askerî nesneler de sergilenecek.

Damla Peker ANKARA
15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan 171 yıllık Kuleli Askeri Lisesi, müzeye dönüşmek için gün sayıyor. Cenevre’de bir grup gazeteciyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kuleli’nin müze olarak tahsisi için Millî Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yazı beklediklerini söyledi. Bakan Avcı “Şu anda tadilat işlemleri olan Harbiye Müzesi’nde bazı objeler maalesef sergilenemiyor. Genelkurmay’ın orada sergileyemedikleri bazı eserleri Kuleli’de açacağımız müzede sergileyeceğiz. Eserlerin resim ağırlıklı olacağı müzede, askerî ve tarihî niteliği de olan nesneler de yer alacak” diye konuştu.
SAHTE ESER FURYASI
Suriye ve Irak’taki çok ciddi kültürel yağma olduğuna da değinen Avcı,  ABD’de düzenlenen açık artırmada Türkiye’den kaçırılan “Guennol Yıldız Avcısı”nın 14,5 milyon dolara satıldığını duyan dolandırıcıların, sahte objeler üretmeye başladığını söyledi. ‘Suriye’den, Irak’tan geliyor veya Türkiye’de bulundu’ diye bir takım sözde tarihî eserlerin pazarlanmaya çalışıldığını ifade eden Avcı, “Batı’da yeni yeni objeler çıkmaya başladı. Çok yüksek paralar verilerek sahte eserler alınıyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...