'En iyi kısa' bir mülteci dramı

Düzenleyen:
'En iyi kısa' bir mülteci dramı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Üniversite öğrencisi Ramazan Kılıç’ın yazıp yönettiği “Penaber/Mülteci” adlı kısa film, Balkan Film Food Festivali’nden mükâfatla döndü.

Üniversite öğrencisi Ramazan Kılıç’ın yazıp yönettiği “Penaber/Mülteci” adlı kısa film, Balkan Film Food Festivali’nden mükâfatla döndü. Film, Arnavutluk’un Pogradec şehrinde yapılan festivalde, “En İyi Çok Kısa Film” ödülünün sahibi oldu. 12 Balkan ülkesinden katılan 47 kısa film arasından seçilen eser, Suriye’deki iç savaşta eşini kaybettikten sonra küçük kızıyla İstanbul’a göç etmek zorunda kalan bir kadının, geçmişteki hatıralarına ellerindeki bir fotoğraf makinesi ile tutunmaya çalışmasını mevzu ediniyor. İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencisi olan Kılıç’ın filmindeki başrolleri üniversite talebeleri Mısırlı Fatima Hossam ile Suriyeli Mahmoud Al-Atassi canlandırdı. Eser, daha evvel de Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen ‘Mülteci Kadınlar’ konulu kısa film yarışmasında ikinci olmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...