Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kösem Sultan'da sürpriz isim!

Kösem Sultan'da sürpriz isim!

MAGAZİN Haberleri

Star Tv ekranlarında yer alacak dizi Kösem Sultan'da oyuncu kadrosu netleşiyor. Yapımcı Hülya Avşar'a da teklif götürdü ve kabul edildi...

Tüm dünyada 300 milyon kişinin izlediği Muhteşem Yüzyıl'ın devamı olarak çekilecek Kösem Sultan dizisinin oyuncuları belli olmaya başladı. 'Kösem Sultan' dizisinde Safiye Sultan karakterini Hülya Avşar oynayacak. Yapımcı Timur Savcı, önceki gün ünlü oyuncuyla sözleşme imzaladı...
Kösem Sultan'da sürpriz isim!

HT Magazin'den Faik Erdemli'nin haberine göre; Hülya Avşar, eylül ayında Star TV'de ekrana gelecek olan 'Kösem Sultan' dizisinde Safiye Sultan'ı canlandıracak... Oyuncu önceki gün yapımcı Timur Savcı ile anlaşmaya vardı. İlk sezonda Kösem Sultan'ın 16 - 20 yaş halinin anlatılacağı dizide 23 yaşındaki Bensu Soral başrol oynayacak. Oyuncu Hande Soral'ın kız kardeşi olan Bensu, Vicdan dizisinin ardından başrol oynadığı okul projesi Boynu Bükükler'le dikkatleri üzerine çekmişti. Star TV'de ekrana gelecek olan Kösem Sultan'da daha önce Beren Saat ve Tuba Büyüküstün gibi oyuncuların ismi geçmişti. Sibel Kekilli'yle de görüşen yapım şirketi Tim's Production ilk sezonun önemli karakteri Kösem Sultan'ın annesi Safiye Sultan için de çalışmalarına devam ediyor. nbsp;Eylül 2015'te yayınlanacağı duyurulan ve aylardır herkesin merakla beklediği Star TV'nin iddialı projesi Kösem Sultan için hazırlıklar devam ediyor... Değişen sadece adı değil tüm kaderi olur.


KÖSEM SULTAN KİMDİR?
Kösem Sultan'ın 4 oğlu 2 kızı olur. Oğulları IV. Murad ve I. İbrahim tahta geçer. Dindarlığı, şairliği, adını verdiği eşsiz güzellikteki Sultanahmet Camii ile tarihe adını yazdıran I. Ahmed, Celali isyanlarını bastırır, Adaletname (En yaşlı hanedan üyesinin tahta çıkması kuralını getirir, şehzadelerin boğdurulmasının önüne geçmeyi amaçlar) isimli fermanı yayınlar. 1. Ahmed 28 yaşında vefat edince her şey altüst olur Kösem Sultan için. Kösem Sultan'ın 11 yaşında tahta çıkan oğlu IV. Murad'ın adına devleti yönetmeye başlayınca Valide Sultan olur. Yetişkin olduğunda IV. Murad'ın bu durumdan rahatsız olduğu bilinse de o da babası gibi 28 yaşında ölür. Ardından tahta diğer oğlu İbrahim çıkar. Dengesiz davranışları nedeniyle I. İbrahim'in adının önüne deli sıfatı eklenir. Hanedanın tek erkek varisi olmasına rağmen şehzade vermesi konusunda bir çabası olmaması üzerine Kösem Sultan devreye girer. Her yerden getirttiği hocaları ama özellikle Cinci Hoca'yı, adına han yaptıracak ve ölümünden sonra askere dağıtılan paraları 'Cinci hoca akçesi' adını alacak kadar ihya eder. Emekler boşa çıkmaz, dünyaya IV. Mehmed gelir. nbsp;Çıkan isyanda öldürülen babasının yerine tahta geçtiğinde sadece 6 yaşındadır ancak tahtın yönetiminde artık sadece Kösem Sultan değil, padişahın annesi Turhan Sultan da vardır. Büyük Valide Sultan olan Mahpeyker Kösem ile Valide Sultan olan Turhan Sultan arasındaki rekabet, Kösem Sultan'ın dairesinde öldürülmesi ile son bulur. Bu olay ve Köprülü ailesinden sadrazamların yönetime gelmeye başlamasının etkisiyle valide sultanların güçleri sona erer. Geriye büyük servet bırakır. Servetinin bir kısmının Valide Han'da sakladığı rivayeti günümüze dek ulaşır. Bıraktığı eserler içinde en bilineni Üsküdar'daki Çinili Camii olur. Yapının adı Kösem Sultan Camii olsa da eşsiz çinileri hem yapıya hem semte adını verir. Kösem Sultan Camii I.Ahmed'in Avrupa yakasındaki görkemli Sultanahmet Camii'nin karşında, Anadolu yakasında Üsküdar'da 1638 yılında inşasına başlanan yapı oldukça mütevazı. Yapının mimarı, Kasım Ağa'dır. Özgün planlı külliye, medrese, şadırvan, sebil, mektep, çeşme ve çifte hamamdan oluşur. Külliyenin ana yapısı cami kesme taştan.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...