Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memduh Ün ne zaman toprağa verilecek?

/ Kaynak: AA
Memduh Ün ne zaman toprağa verilecek?

MAGAZİN Haberleri  / AA

Yeşilçam'ın usta ismi Memduh Ün için 19 Ekim'de İstanbul'da tören düzenlenecek

Vefat eden yönetmen Memduh Ün'ün cenazesi, 19 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından 20 Ekim'de Muğla'nın Bodrum ilçesinde toprağa verilecek. Yeşilçam'ın usta ismi Ün'ün ölüm haberini alan yakınları, yönetmenin Bodrum ilçesi Torba Mahallesi'ndeki evine gelerek 56 yıllık hayat arkadaşı Fatma Girik'e başsağlığı dileğinde bulundu. Gazetecilere açıklama yapmak istemeyen Fatma Girik'in çok üzgün olduğu görüldü.
Bodrum Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğü yetkilileri de Fatma Girik'i ziyaret ederek defin işlemi için görüştü. Memduh Ün'ün cenazesinin, vefat ettiği özel hastaneden alınarak Bodrum Belediyesinin morguna getirileceği bildirildi.
Ün için 19 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da tören düzenleneceği, yönetmenin cenazesinin 20 Ekim Salı günü Torba Mahallesi mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.
Memduh Ün ne zaman toprağa verilecek?

-285 gündür yoğun bakımdaydı
Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy da yaptığı yazılı açıklamada, Memduh Ün'ün bugün saat 10.38 itibarıyla hayatını kaybettiğini bildirdi.
Ün'ün kronik böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle 285 gündür hastanenin yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavisinin sürdüğünü belirten Aksoy, "Öncelikle Memduh Ün'ün tedavi sürecinde yanı başında olan Fatma Girik hanımefendiye, ailesine ve Türk halkına bu değerli insanı kaybettiğimizden dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirtmek ve başsağlığı dilemek isteriz" dedi.
-Ün'ün özgeçmişi
Yönetmen, yapımcı, senarist, oyuncu Memduh Ün 14 Mart 1920'de İstanbul'da dünyaya geldi. Tıp fakültesindeki eğitimini yarıda bırakan ve bir dönem Beşiktaş'ta profesyonel futbol oynayan Ün, sinema kariyerine Hürrem Erman'ın "Damga" adlı filminde oynayarak başladı.
Kariyeri boyunca pek çok başarılı filme imza atan Memduh Ün, 75 filmin yönetmenliğini, 121 filmin yapımcılığını, 33 filmin de senaristliğini üstlendi. Memduh Ün, 2009 yılına kadar da Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde uygulamalı montaj dersi verdi.
Sinemaya kazandırdığı filmlerle Türk izleyicisinin büyük beğenisini toplayan Memduh Ün, 1966 Altın Portakal Film Festivali'nde "Namusum İçin" adlı filmle "En İyi Yönetmen" ödülünü aldı.
1969 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "İnsanlar Yaşadıkça" filmi "En İyi 3. Film" seçilen Memduh Ün, "Bütün Kapılar Kapalıydı" filmiyle de 1990 yılında 3. Ankara Film Festivali'nde "En İyi 2. Film" ödülünün sahibi oldu. Bu film, aynı festivalde "En İyi Kurgu" dalında da ödül aldı.
Aynı yıl 27. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülen Ün, 1998 yılında 35. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde de "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nün sahibi oldu.
Ünlü sinemacıların yetişmesinde de katkıları olan Ün, "", "Zıkkımın Kökü", "Deli Deli Küpeli", "Kanlı Nigar", "Postacı", "Devlet Kuşu", "Ezo Gelin", "Leyla ile Mecnun", "Çöl Kartalı", "Kerem ile Aslı", "Battal Gazi Destanı", "İnsanlar Yaşadıkça", "Köroğlu", "Ayşecik", "Yetim Ömer", "Öp Babanın Elini" gibi pek çok filme yönetmen, yapımcı ya da oyuncu olarak imza attı.
Muhabir: Ali Ballı

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...