Nuri Alço: Kezzap sahneleri gerçekti

Düzenleyen:
Nuri Alço: Kezzap sahneleri gerçekti

MAGAZİN Haberleri

Nuri Alço belki de dünyada kötü adam karakteriyle en beğenilen aktörlerden biridir. Öncelikle Nuri Alço’yu kısa bir bilgiyle tanıtmak istiyorum. İşte bilinmeyenleri ile Nuri Alço...

Mehmet Sarışın - Haber jet

Bankacı ve manken

26 Nisan 1951, Eskişehir doğumlu olan Nuri Alço, bankacılık ve ilaç mümessilliğinin ardından mankenlik de yaptı. 1974 yılında Yeşilçam ile tanıştı. Eskişehir’deki Altay Spor Kulübünde ve Ordu Milli Takımında profesyonel olarak Voleybol oynadı.

Ahu Tuğba ile adeta özleşti

Yeşilçam filmlerinde oynadığı kötü adam rolleriyle ne denli usta bir oyuncu olduğunu gözler önüne serdi. 

Mankenlik yaşamınızı anlatır mısınız?

– Askerden döndükten sonra Eskişehir Bankası’nda (Esbank) bankacılık yaptım. Esbank’ta genel müdürlükte kredi istihbarat şefiydim. Sonra bankadan ayrılıp Pfizer ilaç firmasına geçtim. İki yıl boyunca Eskişehir, Afyon Kütahya bölgeleri mümessilliğini yaptım. Sonra mankenlik yaşantım başladı. Türkiye’nin ilk erkek mankenlerinden biri sayılırım. Naci Altın, Haldun, Cihan Üstün, Neşe, Arap Füsun, Merih Akalın benimle birlikte mankenlik yapanlar. Yarışmayla podyumdan sinemaya geçtim.

İlk filminiz?

– Ah Bu Ne dünya… Sevda Karaca ve Ünsal emre ile oynadık. Sonra; Feryada Gücüm yok. Orhan Gencebay ve Müjde Ar ile… Kayıp kızlar; Ahu Tuğba, Tarık Akan’la…

Kaç film çektiniz?

– 200 civarında.

O zamanki çekim şartları nasıldı?

– Tek kamerayla çalışırdık. Bir sahneyi ikinci defa çekme şansımız yoktu. Rahmetli Çetin Gürtop gibi usta kameramanlarla çalışırdık. Ahu ile çektiğimiz kezzap sahneleri tamamen gerçekti. Kezzap şişesini açtığım zaman keskin kokusu gelirdi. Ahu çok korkardı ama bana güvenirdi. Bir yanlış hareketim Ahu’nun kezzapla yanmasına sebep olabilirdi. Dövüş sahnneleri de gerçekti. Cüneyt abiden (Arkın) çok yumruk yedim. Ben helikopterdeyim. Cüneyt Arkın helikoptere tutunuyor hareket halinde dövüşüyoruz. Ben onca yükseklikten aşağı karton kutuların üzerine düşüyorum o da üstüme atlıyor. Müthiş aksiyon filmleri çektik hem de gerçek, dublörsüz.

Filmlerinizde nasıl mesaj veriyordunuz. Fanlarınız nasıl oluştu, kimlerdi bunlar?

– Filmlerdeki kötü adamlar genellikle kılıksız insanlardır. Ama ben giyimimle kuşamımla ‘adam şık ama ona güvenmeyin’ mesajı verdim hep gençlere. Gençlerin benim gibi yakışıklı hain kurtlar tarafından uyuşturucu batağına nasıl düşürüldüklerini gösterdim.Siz Beşiktaşlısınız değil mi?
– 
Fikret Orman?

 

– Süper bir başkan…

Bu sene şampiyon musunuz?

– Evvel Allah…

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...