'Amerika Esad gitsin istemiyor'

'Amerika Esad gitsin istemiyor'

Politika Haberleri

"ÖSO'nun desteklenmesini istedik, ABD yanaşmadı. Bu işi PYD ve PKK'ya teslim etmek istemiyoruz. ABD 'bir yere kadar varım', Esad'ı indirmeye yokum' diyor"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin İç Anadolu ve Ege bölgesi milletvekilleri ile parti genel merkezinde yaptığı istişare toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Toplantının sıcak gündem maddesi, sınırımızdaki IŞİD tehlikesi ve etrafında yaşanan gelişmelerdi. Edinilen bilgilere göre Davutoğlu'nun basına kapalı toplantılarda yaptığı konuşmaların satır başları şöyle: "ABD, Suriye'de, Irak'ta insanlar ölürken bir şey yapmadı, birden Kobani ortaya çıkınca müdahil olmaya karar verdi. Kobani konusunda Türkiye çok hassas bir denge politikası yürütüyor. Aslında bu konuda çok rahat değiliz. Çünkü işi kim bitirirse o kahraman olacak. PKK bitirirse PKK, PYD bitirirse PYD kahraman olacak. Biz kimseyi kahraman yapmak istemiyoruz. Biz ÖSO'nun desteklenmesini istedik ama ABD buna yanaşmadı. PYD'ye destek verdi. Biz bu işleri PYD ve PKK'ya teslim etmek istemiyoruz. Kobani'ye lojistik ve insani yardım konusunda ABD ile görüşmelerimiz sürüyor. Tampon bölge talebimiz devam ediyor. Ama ABD 'bir yere kadar varım' diyor. Esad'ı indirmeye yokum' diyor.

SİLAH YARDIMI OLMAYACAK!
Peşmergeye koridor açma izni vermesek, nbsp;o topraklara girmek zorunda kalacaktık. Bu da Türkiye'nin savaşa girmesi anlamına gelecekti. Peşmergenin geçişi bizim belirlediğimiz yerden olacak ve bir hat oluşturulacak. Kesinlikle silah yardımı yapmayacağız. IŞİD'in sınırımızda olması bizi de rahatsız eder. Kobani'nin düşmemesi bizi de mutlu eder. Ama PYD orada diğer Kürt aşiretlerin hepsiyle uğraşıyor, kendisinden olmayanı istemiyor.
Kobani eylemlerinde Türkiye genelinde 2 bin kişi gözaltına alındı. 5 yüz civarında kişi tutuklandı. Örneğin Ağrı'da da olaylar oldu. nbsp;Kamu binalarını yakıp yıktılar. Doğu Beyazıt'taki hakim tutuklama kararı verirken, Patnos'taki serbest bıraktı. Birçok yerde paralel yapı uzantısı hakim ve savcılar, adeta gidip eylemlere devam etmeleri, yakıp yıkmaları için bunları serbest bıraktılar."

HARAM KAZANÇ UYARISI nbsp;

Toplantıda Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, siyasetçilerin mal varlıklarındaki artışın takip edilmesi için 'Etik Araştırma Merkezi' adı altında bir kurumun oluşturulmasını önerdi. Öneriye destek çıkarak Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e çalışma yapılması talimatı veren Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Bu konular çok önemli. Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır, ahlaksızlıktır. Hele ki, bu kişi imar geçeceğini siyasetçiden ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa bu siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır."
Yücel KAYAOĞLU - ANKARA

BAŞBAKAN'DAN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hak-İş'in düzenlediği 3. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Davutoğlu, yarışmada birinci olan "Fıtrat" filminin yönetmeni Suat Eroğlu'na ödülünü verdi. Konuşmaların ardından salondan dışarı çıkan yönetmen Eroğlu, bir kişinin sözlü sataşmasına ve yumruklu saldırısına uğradığını iddia etti. Film ekibi de polisi arayıp söz konusu kişiden şikayetçi olduklarını söyledi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...